≫ 

"Misle da sam i dalje ministar, odluke donose ad hok": Ljajiću o zabrani ulaska na Kosovo

On je krenuo na pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

  • 9
DIVČIBARE SRBIJA HOTEL CRNI VRH

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Bivši ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas, dan nakon što mu je zabranjen prelazak na teritoriju KiM gde je krenuo na pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, da su se službenici na Jarinju iznenadili što nije imao najavu za odlazak u pokrajinu, jer u njihovom sistemu piše da je još ministar.

Ljajić je za televiziju Prva izjavio da su mu rekli da sačeka, kada je objasnio da više nije zvaničnik Vlade Srbije i da putuje privatnim automobilom, ali ni posle dva sata ga nisu pustili da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

- Posle 10 minuta je došao čovek i rekao da potpišem rešenje da ću se vratiti i da ne mogu da uđem - kazao je Ljajić.

Kako je rekao, misli da nema spiska za ljude koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, već da se te odluke donose ad hok.

- Ovo je vrlo jasno demonstracija moći, svoje samostalnosti, državnosti. Mi možemo da donosimo odluke kakve hoćemo i prema hoćemo. Ne verujem da ima neki sistem, već od slučja do slučaja se odlučuje - kazao je Ljajić.

Govoreći o ubistvu Ivanovića, izrazio je nevericu što "smo pored toliko kamera, tehnoloških mogućnosti, tamo gde smo bili 16. januara 2018. godine".

- Najviše me iznenađuje indolentnost međunarodne zajednice, koje bi morala da pokaže minimum interesovanja da se ova istraga pomeri sa mtrve tačke. Nisam previše očekivao od institucija u Prištini, ali jesam od međunarodne zajednice - kazao je Ljajić.

Video: Rasimu Ljajiću klicali Pobeda, pobeda, on odgovorio Ne bojte se neću da skačem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    17. januar 2021 | 14:10

    Gospodine Rasime, vi ste ljudina i oličenje čoveka koji voli svoju državu, himnu, zastavu, koji zna šta je ustav, bravo!!!

  • Petar I.

    17. januar 2021 | 12:34

    Šiptari misle i da je još kameno doba jer je u njihovim glavama tako da su izostali.

  • Zeljko ex JSO

    17. januar 2021 | 11:55

    A zašto država Srbija ne zabrani tranzit šiptarima?Sve izdajnik do izdajnika!Sta osta od onakog naroda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA