Pešić: Čitavo društvo treba da se leči od ludila!

- Mi sada imamo premijera, a ranije ga nismo imali. Mi smo imali čoveka u mraku koji je povlačio neke ekonomske poteze - kaže bivša poslanic s liste LDP-a

  • 1

Sociolog i bivša poslanica sa liste LDP Vesna Pešić kaže da je još 2006. godine upozoravala na uspostavljanje partijske države i da je DS imao dužnost da postavi moderne institucije, nadzor i kontrolu.

Pešićeva, koja je gostovala u emisiji "Hoću da znam" na "B92", kaže da se, ukoliko se ne napravi stručna administracija, dešava ono što se nama desilo, a to je da političari zapošljavaju rođake i prijatelje.

- Možemo da pomenemo određene ljude, ali ono što je moja poenta je da je DS-u bila dužnost da postavi moderne institucije, nadzor i kontrolu - dodala je Pešićeva.

Pominjući aferu "Agrobanke" ona je rekla da se dešava da se daju krediti bez pokrića, što sve ide "na štetu naroda".

Prema njenim rečima, promena vlasti je svakako dobrodošla, pošto je najvažnije održati načelo smenjivosti vlasti.

- Mi sad imamo premijera, a ranije ga nismo imali. Mi smo imali čoveka u mraku koji je povlačio neke ekonomske poteze - istakla je Pešićeva.

Ona dodaje da se u Srbiji prave nove stranke, ali se ne menjaju ljudi u starim, i dodaje da imamo "zaraženu Srbiju", društvo koje mora da se leči od ludila u kome je bila".

(D. Z. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne smaraj!

    7. septembar 2012 | 13:18

    idi u penziju vise i ne smaraj ovaj narod,babetino jedna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA