• 2

Rusija: Haradinajeva izjava je nedopustiva politička ucena

U saopštenju se navodi da je ovo još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država

  • 2
Ramuš Haradinaj

Ramuš Haradinaj / Foto: Profimedia/Abaca Press

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg premijera vlade u Prištini Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati "referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije".

U saopštenju se navodi da je ovo još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država.

- Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu - kaže se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

- Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Iz Evropske komisije su prethodno, povodom izjave Haradinaja, poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexxx

    Jel ima neko iz EU ili SAD da je osudio?

  • Pavle

    Sada lepo neka Srbija kaže da ukoliko albanci ne ponište Rezoluciju o otimačini Kosmeta i ne pristanu na ponudu APKiM, da će Srbija raspisati izbore u Rep Srbiji pobdefiniciji rez UN 1.244 o tome da li će Srbija da fizički prinudi Prištinu na poštovanje iste UN rezolucije. Čekajte reakciju. Uvidećete pristrasnost. Nemate šta da pregovate dalje sa licemerima. Pametnije ujedinite se sa Ruskom Federacijom, bar nečemo biti izloženi teroru kao narod i Srpski živalj će se zaštitit na Kosmetu. Više nećemo biti mali i bedni kao što Vučić ponavlja, nego deo supersile koja će da štiti interese sroskog naroda i garancije njegove egzistencije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima