≫ 

Vučić iz Pariza: Čeka me jedanaesti susret s Makronom. U Srbiju stiže još milion vakcina u martu

Vučić je rekao da će glavna tema sutrašnjeg razgovora sa Makronom biti evropski put Srbije, situacija na Kosovu i Metohiji, ali i ekonomski odnosi naše dve zemlje

  • 62
Aleksandar Vucic, Emanuel Makron

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga čeka sutra 11 susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Imaćemo nekoliko važnih tema. Pod jedan Kosovo i Metohija. Biću vrlo iskren i otvoreno ću govoriti o toj temi sa Makronom. Što se tiče EU,  odnosno evrointegracije Srbije, razgovaraćemo o novoj metodologiji, a to je otvaranje kroz klastere. Takođe, da što se tiče ekonomije, ta saradnja bude veća i brža - naveo je Vučić obraćajući se iz Pariza.

Vučić je rekao da Francuska želi do 2022. godine pomake po pitanju Kosova i Metohije.

Kada je reč o bilateralnim odnosima, Vučić je podsetio da je trgovinska razmena između Srbije i Francuske 2019. dostigla 1,2 milijarde, a bila bi, kaže, danas i veća, umesto pada od šest odsto u 11 meseci prošle godine, zbog pandemije korona virusa.

Vučić je rekao da su za Srbiju važni projekti koje realizuje sa francuskim kompanijama, “Suec” za deponiju Vinča, aerodrom koji “Vansi” gradi velikom brzinom, ali svakako i izgradnja metroa.

 

- Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine - rekao je Vučić, i istakao da je finansiranje izgradnje rešeno, i da neće biti problema sa dugom.

"Vakcina važnija od rakete"

 

Govoreći o vakcinaciji, Vučić je rekao da je 125.000 ljudi vakcinisano u Beogradu, u Nišu 24.000, u Kragujevcu 15.000. On je kazao da je svaka vakcina protiv koronavirusa u svetu trenutno važnija od raketa i naoružanja.

Dodao je da će pre kraja marta stići više od milion vakcina, ali nije hteo da otkrije od koje kompanije. - Zato sam smeo i bio radostan da podelim tu svoju radost - kazao je on povodom slike na svom instagram profilu.

Podsetimo, Vučić je otputovao u Pariz, gde će zvanično od ponedeljka, 1. februara, biti u radnoj poseti Francuskoj.

"Moramo da radimo više"

 

- Ukoliko ne bude radio svaki sektor kako treba, onda nemamo šta da tražimo. Mi moramo da jurimo i radimo više nego neke zemlje. Što dajete autobuskim prevoznicima, a ne turističkim agencijama, neko će se zapitati. Ali nije zemlja samo ćup iz koga će se vaditi - istakao je on.

Vučić kaže da moramo da se trudimo da radimo i vikendom.

- Ne da mi dolaze svi sa zahtevom da ne rade vikendom. Mogu da protestuju koliko hoće, ne može - naveo je on i poručio onima koji hoće da ne rade vikendom da ako hoće da spavaju idu da spavaju.

Vučić je najavio je da će u četvrtak izneti i nezadovoljstvo neozbiljnošću i nedovoljnim radom pojedinih članova vlade I direktora javnih preduzeća. O čemu je i ranije govorio. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Video: Sastanak Vučića i Makrona u Parizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    1. februar 2021 | 08:58

    Dobri odnosi dveju zemalja iz kojih ce se izroditi puno novih investicija za nasu zemlju.

  • Marko

    1. februar 2021 | 08:45

    Dobri odnosi dveju zemalja iz kojih ce se izroditi puno novih investicija za nasu zemlju, metro je samo,jedna od njih.

  • Vladimir

    1. februar 2021 | 00:06

    Bravo Aco srbine samo + samo pozitivno, napred samo! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA