≫ 

Nedimović: Glasao bih protiv Evropske unije, ako bi uslov bio priznavanje Kosova

- Samo uz kompromisno rešenje možemo da razgovaramo o mogućem statusu Kosova - rekao je on

  • 12
Konferencija za štampu Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da bi glasao protiv ulaska u Evropsku uniju, ako bi uslov za to bilo priznavanje Kosova.

- Samo uz kompromisno rešenje možemo da razgovaramo o mogućem statusu Kosova. Sve drugo, pa i neko buduće članstvo u EU, za Srbiju nije dovoljno - rekao je Nedimović za današnje "Večernje novosti".

Na pitanje da li očekuje da se posle dolaska Džo Bajdena u Belu kuću pojačaju pristici na predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju da parafira sporazum o međusobnom priznanju, Nedimović kaže da pritisci nikada nisu ni popuštali.

- Oni su jaki i stalni. Predsednik to najbolje zna. Međutim, Srbija nije ono što je bila pre 10 godina. Upravo pod njegovim vođstvom smo vratili zemlji snagu i ugled - istakao je Nedimović.

Veruje i da je međunarodnoj zajednici danas jasnije da se Srbija ne može ignorisati, niti joj se, kako kaže, može narediti da uradi bilo šta, posebno na svoju štetu.

Branislav Nedimović Branislav Nedimović - Foto: Marko Jovanović

Upitan da li se pronašao u prozivkama predsednika Vučića da nije zadovoljan radom pojedinih ministara, Nedimović je prokomentarisao da takve ocene teško padaju, ali ne zbog pozicija, već zbog osećaja da možda nisi dovoljno pomogao državi.

Nedimović se osvrnuo i na političku situaciju u zemlju, rekavši da mu je baš simpatično to što bi oni koji nisu hteli na izbore, sada bez ikakve odgovornosti i iz toplog doma da učestvuju u donošenju propisa.

- Ni sto novih resora, zakona i bojkota ne može izbrisati činjenicu da nemate ni program, ni ideju, ni glasova za prelazak cenzusa - poručio je Nedimović opoziciji.

On napominje da ukoliko EU ima želju da učestvuje u dijalogu, vlast nema ništa protiv i dodaje da je svako s dobrim namerama dobrodošao, međutim, smatra da tih nekoliko stranaka nisu ni kredibilne, ni parlamentarne.

Podvlači i da je rano za ocene da SNS i SPS imaju zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukašin

    1. februar 2021 | 11:25

    I kad uđemo (ako uđemo), pitaćemo se isto koliko i Bugari. Znači nećemo se pitati apsolutno ništa, i bićemo najnebitniji. Tretiraće nas isto kao što su i do sada. A dati najsvetije srpsko mesto zarad ulaska u tu šugavu EU, ne vredi. Ako to uradite, izdali ste srpski narod, izdali ste decu koja su dala živote dole '99, izdali ste Lazara i Obilića, a izdali ste i onoga kome ste digli spomenik pre neki dan. Pa vi razmislite.

  • Mirko

    1. februar 2021 | 11:22

    Tako je podržavam to

  • Filip

    1. februar 2021 | 11:18

    Ja ne znam zašto se više ne stavi tačka na ovo pitanje. Po rezoluciji 1244 Kosovo je Srbija, kraj priče. Šta se više natežemo sa nebitnim likovima? Džo Bajden da određuje sudbinu Kosova i on da nameće Srbiji da potpiše međusobno priznanje? Gračanica, Dečani.. Manastiri koji su sagrađeni više od 100 godina pre OTKRIĆA Amerike, o njima da odlučuje senilni deda a ne mi? Kad ćemo mi nešto da se pitamo ovde? Kad ćemo mi jednom da ustanemo i da kažemo Alo bre, dosta torture više, nema nikakvog priznanja, vojska ulazi i zauzima svoju teritoriju. Kraj priče bre. Vide da smo tanki po tom pitanju, pričamo praznu priču, sve smo uradili samo još nismo zvanično priznali. Tretiraju Srbe na Kosovu kao pse bre. Ima da dignete vojsku i da završite više s tim, pa kakve god posledice bile. Pogledajte sve države koje su ga priznale pa zamislite da li bi se one tako lako odrekle nečega što je vekovima njihovo.. Čisto sumnjam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA