Haradinaj ne odustaje od ideje o ujedinjenju sa Albanijom, ponovo pokrenuo priču o referendumu

Haradinaj je rekao da ozbiljna vlada treba da iznese objašnjenje o tome šta će se dogoditi u ove četiri godine

  • 23
Ramuš Haradinaj Ramuš Haradinaj / Foto: Profimedia/Abaca Press

Lider ABK Ramuš Haradinaj izjavio je da je ideja o ujedinjenju Kosova sa Albanijom ozbiljna, dodajući da postoje realne mogućnosti da se referendum dogodi, prenosi Zeri.

- Ukoliko se ne uklone prepreke za članstvo Kosova u NATO, ukoliko nas petorka iz EU ne prizna, Srbija takođe, onda ćemo mi pokrenuti referendum o ujedinjenju sa Albanijom. To je ozbiljno - rekao je Haradinaj.

U emisiji "Debata" na RTK Haradinaj je rekao da ozbiljna vlada treba da iznese objašnjenje o tome šta će se dogoditi u ove četiri godine.

- Ako ta vlada ne može da kaže da ulazimo u NATO ili smo pred vratima NATO, onda je referendum jedino rešenje. Postoje realne mogućnosti da se to dogodi. Unija Kosova i Albanija bez promene granica - rekao je Haradinaj, dodajući da bi referendum trebalo da se organizuje do 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    2. februar 2021 | 12:17

    Nije dočekao ni Rugoba, nećeš vala ni ti.

  • Boban

    2. februar 2021 | 12:26

    Samo ti nastavi da provociras, postoje realne sanse da ces napraviti odmrzavanje konflikta sa Srbijom ali ovog puta nece biti njato heljp da vam pomogne pa cemo resiti to pitanje Kosova jednom za svagda sa vama, a vi ako se izvucete onda mozete u Albaniju da prebegnete slobodno. Da vas nisu dosad branili i stitili ameri i ostala bagra iz nato ovo pitanje bi bilo odavno reseno i svi bi nastavili da zimivo mirno ali vama jednostavno ne odgovara sto niste drzava nego upravljate privremeno otetom teritorijom Kosova....

  • Bole

    2. februar 2021 | 11:28

    Zar on nije u zatvoru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA