Opozicija uskoro pred građane sa platformom o izbornim uslovima

Dokument je baziran na formiranju koordinacionih tela koja bi omogućila adekvatno medijsko praćenje izbora i izbornog procesa

  • 1
Opozicija sastanak dijalog Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nakon sastanka opozicije održanog u prostorijama Nove stranke, predstavnici deset opozicionih stranaka i pokreta prihvatili su, u načelu, nacrt platforme za pregovore o izbornim uslovima, prenosi RTS.

Na skupu je predstavljen dokument kojim se podvlači neophodnost implementacije onoga što je postojećim zakonima već propisano, kao i usaglašeno sa evropskim regulativnim okvirima.

- Ističemo da se ciljevi pomenute platforme suštinski poklapaju sa ciljevima koje su istakli i ostali učesnici sastanaka, pa će u narednim danima biti usaglašeni i amandmani za njeno unapređenje, ona usvojena i prezentovana građanima i javnosti - navodi se u saopštenju posle sastanka.

Dokument je baziran na formiranju koordinacionih tela koja bi omogućila adekvatno medijsko praćenje izbora i izbornog procesa.

Takođe, u platformi se poziva na obezbeđivanje većih ovlašćenja za strane posmatrače izbora, kao i posmatrače iz civilnog sektora.

Kada je reč o ostalim segmentima od suštinske važnosti za unapređenje izbornih uslova, naglašena je neophodnost korigovanja neadekvatnog predstavljanja snaga političkih organizacija u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako je zaključeno na kraju sastanka, predstavnici opozicionih stranaka i pokreta će u narednim danima izaći u javnost sa konačnom verzijom pomenute platforme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    2. februar 2021 | 18:24

    Opozicija izlazi pred gradjane kao prvi korak da predstave opozicionara koji ce spasiti nesrecan narod 😤😤 Znam da necete ovo da objavite ali naucio sam da citam izmedju redova... Taj ce u stvari spasiti Vucica a od spasenja naroda nece biti nista.Sve je dogovor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA