Rusija se zalaže za uravnoteženo rešenje, uz odobrenje SB i UN: Vučić sa Putinom o kosovskom pitanju

U saopštenju Kremlja se napominje da Srbija može da računa na podršku Rusije u rešavanju ovog, kao i drugih ključnih pitanja

  • 29
Aleksandar Vucic, Vladimir Putin Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ruski predsednik Vladimir Putin preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za nalazak "uravnoteženog rešenja" za kosovsko pitanje, a koje treba da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je danas Moskvi.

- Ruska strana potvrdila je svoj principijalan stav o nalaženju uravnoteženog rešenja koje bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN - navodi se u saopštenju Kremlja, objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice lidera.

Kako se dodaje, Vučić je obavestio Putina o svojoj proceni situacije u vezi sa rešenjem kosovskog pitanja, u skladu sa kontaktima koje je imao sa stranim partnerima, prenosi TAS S.

U saopštenju Kremlja napominje se da Srbija može da računa na podršku Rusije u rešavanju ovog, kao i drugih ključnih pitanja.

O pandemiji i isporukama ruske vakcine

Nakon današnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Kremlj je saopštio da su se lideri dve zemlje fokusirali tom prilikom na napore u borbi protiv pandemije i dodatne isporuke Srbiji ruske vakcine Sputnjik V.

- Dvojica predsednika usredsredila su se na suzbijanje pandemije korona virusa, uz naglasak na širu saradnju na polju vakcinacije, što uključuje dodatne isporuke ruske vakcine Sputnjik Ve Srbiji - navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, lideri dve zemlje "nastavljaju da dele stavove o hitnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima", prenosi TAS S.

Kremlj navodi da su Vučić i Putin pozitivno ocenili obostrano korisnu rusko-srpsku saradnju i ukazali na uspešnu primenu velikih zajedničkih projekata u energetskom, transportnom i visokotehnološkom sektoru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. februar 2021 | 07:17

    Rusija čvrsto brani naše interese u Savetu Bezbednosti.

  • Slavica

    3. februar 2021 | 23:01

    Kada imamo saveznika kao sto je Rusija po pitanju Kosova i Metohije, tu greske onda nema.

  • Miki

    4. februar 2021 | 07:49

    Rusija je uvek pružala pomoć i podršku Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA