≫ 

"Neće biti lako sa KiM, neki ministri moraju da se probude": Vučič i Brnabić o 100 dana Vlade

Kada je reč o kosovskom pitanju, predsednik je rekao da svako ko kaže da će ići lako "laže i on neće davati lažnu nadu narodu i ubeđuje ih u suprotno"

  • 12

Vlada Srbije obeležava danas 100 dana rada, a pored ministara, sednici koja se održava u Palati Srbija, prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali svi ministri, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, a posle završenog sastanka počelo je obraćanje predsednice Vlade i predsednika Srbije.

Vučić: Upoznao sam članove Vlade o toku dijaloga

- Moja obaveza je bila da podnesem izveštaj Vladi Srbije o sastanku u Francuskoj i po pitanju Kosova i Metohije. Do sada smo mudrom politikom očuvali nacionalne interese i suverenitet našeg naroda na Kosovu i Metohiji- rekao je predsednik Srbije.

Kada je reč o oceni rada Vlade, predsednik Srbije je rekao da "čeka da se neki ministri probude",da ih je zamoliko da ljudi ponovo vrate energiju i entuzijazam, da se ne bave izborima i svojom pozicijom na izborima, već da razmišljaju o tome što će da ostane iza njih.

- Svaki ministar treba da postavi svoj cilj i da se bori za njegovo ostvaranje - poručio je.

Kada je reč o kosovskom pitanju, rekao je da svako ko kaže da će ići lako "laže i on neće davati lažnu nadu narodu i ubeđuje ih u suprotno".

O velikoj akciji pripadnika MUP i hapšenjima

- Odlična saradnja MUP-a i BIA-e doveli su do dobrih rezultata i do toga da ljudima možemo da obezbedimo veću sigurnost. Ovo je težak i važan, ali i ozbiljan nastavak velike i ozbiljne borbe protiv mafije i onih koji su umislili da su jači od države i koji su umislili da mogu da rade šta hoće uz pomoć svojih veza. Ovo je veliki udarac za mafiju i kriminal - rekao je Vučić i čestitao svima koju su učestvovali u ovoj akciji.

- Svima koji su radili u toj akciji znaju da to nije ni malo jednostavno i znaju da su stavili na kocku svoju i bezbednost svojih porodica, znajući da time štite bezbednost i budućnost građana Srbije - rekao je Vučić.

Vučić: Naručili smo i skupe lekove za 1.000-2.000 ljudi

Predsednik je rekao da je naša zemljla, pored toga što nabavlja velike kolicične vakcina, naručila i manju količinu vrlo skupih lekova za koronu, kojim će biti spaseno 1.000 do 2.000 ljudskih života.

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da smo određene količine već naručili i da će ti lekova stizati tokom marta, aprila i maja. Istakao je da su ti lekovi veoma skupi i da su cene gotovo "nenormalne", kao i da ih, i pored te cene nema na tržištu.

Vučić je govoreći o nabavci tih lekova rekao da će deo da dođe i u vidu nemačkih pilula.

- Ma koliko da su ti lekovi skupi, opet ih nema na tržištu - rekao je Vučić.

Brnabić: Imamo do sada nezabeležen uspeh Srbije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da naša zemlja beleži, u bližoj i daljoj istoriji,nezabeležene rezultate - najbolja je u Evropi u ekonomiji, a druga po rezultatima vakcinacije.

Brnabić je rekla da će izveštaj o 100 dana rada, koje vlada obeležava, podneti građanima u subotu.

- Na početku mandata vlade sam rekla da ćemo se, zbog izuzetno teških vremena u kojima živimo i mnogo problema sa kojima se suočava ceo svet, truditi da radimo jos bliže sa predsednikom Srbije i da ćemo ga jednom u tri meseca zvati da na sednicama vlade razgovaramo o aktuelnim temama važnim za građane i važnim izazovima - rekla je Brnabić.

Prenela je da se na sednici razgovaralo o dijalogu Beograda i Prištine.

- Zamolili smo predsednika da nam izvesti o svemu što se dešavalo po pitanju daljeg nastavka dijaloga sa Prištinom i šta očekuje, kako vlada može da pomogne i podrži sve što on radi, jer nosi taj teret - rekla je Brnabić.

Takođe, dodala je da ih je Vučić izvestio o poseti Francuskoj i razgovorima koje je viodio sa Emanuelom Makronom.

- Razgovarali smo o svim spoljnpolitičkim izazovima koji nas očekuju, kao i o važnoj temi, koja je jedan od prioriteta, a to je broba protiv kriminama i svim akcijama tokom noći - rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je pažnja posvećena poziciji Srbije, koja je u svakom smsilu, kaže, neverovatna.

- Srbija beleži, u našoj bližoj i daljoj istoriji, nezabeležene rezultate. Najbolji smo u Evropi po ekonomiji, a danas smo drugi, a po nekim indikatorima i prvi po vakcinaciji i razgovarali smo kako da zadržimo tu poziciju i dalje da napredujemo - rekla je Brnabić.

Ona je navela da se ove godine očekuje rast BDP-a od plus 6 odsto, ali za to, kaže, mora da se radi "noć i dan".

Brnabić je zahvalila predsedniku Vučiću na bezrezervnoj podršci vladi i svim njenim članovima.

- I što stalno ukazuje na stvari koje možemo da radumo bolje, brže, efikasnije, i to je u ovom trenutku i najveća snaga Srbije - ovakav rad vlade i predsednika u interesu građana - rekla je Brnabić.

Video: Počela sednica Vlade Srbije, prisustvuje i predsednik Vučić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA