Drecun: Bez promene stava Prištine ne očekujem napredak u dijalogu

Ako neko najavljuje da će tražiti reviziju Briselskog sporazuma u delu vezanom za uspostavljanje Zajednice srpskih opština ili porukama da će se dijalog završiti međusobnim priznanjem, onda tu nema dijaloga - rekao je Milovan Drecun

  • 1
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je, kada je o Kosovu i Metohiji reč, suštinski značajno da srpski narod sačuva jedinstvo, što se, prema njegovoj oceni, isključivo može postići preko Srpske liste, kako bi Srbi imali svoje predstavnike u privremenim institucijama u Prištini.

Drecun je za RTS rekao i da su predstojeći izbori na KiM značajni i da se vidi u kom pravcu će da ide raspoloženje prištinskih političara kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Sudeći po izjavama koje daju lideri kosovskih Albanaca, Drecun ne očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

- Ako neko najavljuje da će tražiti reviziju Briselskog sporazuma u delu vezanom za uspostavljanje Zajednice srpskih opština ili porukama da će se dijalog završiti međusobnim priznanjem, onda tu nema dijaloga - rekao je Drecun.

On smatra da se Priština nada da će pritisak da se preusmeri na Beograd, pre svega zbog promene administracije u Vašingtonu.

- Beograd neće ni pod kojim uslovima priznati tu lažnu državu Kosovo i ako je cilj Albanaca da isključivo idu u tom pravcu u eventualnom nastavku razgovora sa Beogradom, onda ne vidim bilo kakvu mogućnost da se postigne rešenje - rekao je Drecun.

Ističući da rešenje za KiM mora da bude specifično, Drecun je rekao da su za inovativna rešenja potrebni hrabri političari sa vizijom, a da ih sada ne vidi na prištinskoj strani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    6. februar 2021 | 10:40

    To nije nikakav dijalog već nametnuto rešenje. U dijalogu se traži resenje koje će zadovoljiti obe strane a ne samo jednu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA