I Hoti odgovorio na Bajdenovu čestitku: "Hvala, predsedniče"

Hoti ovu poruku čita tako što navodi da "Kosovo nastavlja da bude prioritet na američkoj agendi"

  • 11
Avdulah Hoti Foto: Profimedia/AFP

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zahvalio se američkom predsedniku Džou Bajdenu na poruci koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u pismu-čestici povodom Dana državnosti Srbije, rečima :"Samo dobre vesti za Kosovo i dalje stižu iz Bele kuće"

Tako je Hoti na fejsbuku reagovao na Bajdenovu poruku iz pisma-čestittke Vučiću u kojoj je istakako podršku SAD postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s tzv. Kosovom, a koji je kako je naveo "fokusiran na međusobno priznanje".

Hoti ovu poruku čita tako što navodi da "Kosovo nastavlja da bude prioritet na američkoj agendi".

- Kad imate jake prijatelje, sreća kuca na vrata. Upozorio sam vas! Hvala predsedniče Bajden! - poručio je on.

SHBA-të mbesin aleati më fuqiplotë i KosovësNga Shtëpia e Bardhë vazhdojnë të vijnë vetëm lajme të mira për...Posted by Avdullah Hoti on Sunday, February 7, 2021

Hoti je dodao da je ta čestitka "svedočanstvo posebne povezanost i njihove dve zemlje, o večnom prijateljstvu" navodeći reči Ibarahima Rugove da se kuća ne opstaje bez prijatelja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, reagujući na Bajdenovu čestitku, da međusobno priznanje Srbije i Kosova ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, da razume da je to nova američka politika, ali da njegov odgovor neće biti drugačiji od onog iz Bele kuće jesenas - da Srbija na to ne pristaje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    7. februar 2021 | 15:27

    Znači i oni prihvataju da je KiM Srbija kada se zahvaljuje na čestitku povodom dana državnosti Srbije

  • Siptari horde sa kavkaza

    7. februar 2021 | 15:16

    Samo se ti tesi svi cete jednog dana odakle ste dosli.

  • Beogradske noći

    7. februar 2021 | 15:01

    Videćemo....Koliko vidim ekonomija diktira drugare, a aerodrom i metro pripadaju Francuskoj, štitiće naš novi moćni saveznik svoje interese.Polako Hoti, ne trči pred rudu.Bravo za Srbiju, pametni potezi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA