≫ 

Stefanović: Analizirali smo gde su veze kriminalnih grupa sa državnim organima, slede nove akcije

On je istakao da će policijske akcije imati svoj nastavak, usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji

  • 58

Video: Analizirali smo gde su veze kriminalnih grupa sa državnim organima: Stefanović nakon sednice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. Sednica je počela u 8.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

Sednici su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri policije Aleksandar Vulin, odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

Posle sednice medijima se obratio ministar odbrane Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja, protiv svih kriminalnih grupa, kao i da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.

Nebojsa Stefanovic Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stefanović je, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, preneo da je jedna od tema bila broba protiv organizovanog kriminala, suprotstavljanje kriminalnim grupama i hapšenja koja su se odigrala u prethodnim nedeljama.

- To nije kraj. Analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa pojedinim predstavnicima državnih organa, što će država jasno sankcionisati - poručio je Setafanović.

On je istakao da će policijske akcije imati svoj nastavak, usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji.

- Država će odlučno i snažno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala i da sanckioniše one iz redova države koji su sarađivali sa organizovanih kriminalom, pomagali ili na bilo koji način davali inforamacije koje su pomagale u njihovom činjenu krivičnih dela - rekao je Stefanović.

Nebojsa Stefanovic - Država će odlučno i snažno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala - rekao je Stefanović - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je dodao da se razgovaralo i o tome šta je potrebno da se osnaže državni organi, tužilaštva, MUP, BIA da bi taj posao mogli lakše da obave, a da građani budu bezbedni i sigurno.

- I u narednom periodu, nadležni državni organi zaduženi su da pažljivo prate dešavanja u Srbiji u cilju obezbeđivanja bezbednosti i sigurnosti. Uveren sam da će svi organi, sve bezbednosne agencije, ministarstva, vojska, nastaviti da štite interes Srbije i svih građana - rekao je Stefanović.

Glavna tema sednice

Glavna tema je hapšenje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih članova kriminalne grupe koje se proteklih dana odigralo širom Srbije.

Kriminalna grupa na čijem čelu je, kako se sumnja, bio Belivuk, osumnjičena je za najteža krivična dela.

Pred članovima Saveta za nacionalnu bezbednost naći će se i druge teme koje su u vezi sa aktulenim dešavanjima u zemlji, a tiču se Kosova i Metohije, nastavka dijaloga sa Prištinom, pa i evropskih integracija Srbije.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, sednica će biti održana u 8.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

Video: U pratnji 22 vozila, blokirana cela trasa od Makiša do Ustaničke ulice: Belivuk i ekipa u tužilaštvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. februar 2021 | 09:19

    Nije mi jasno šta tužioci rade sa kriminalcem, piju jutarnju kafu i časkaju, trebalo ih sve zajedno u maricu, kakva stanarina,gluposti... Zbog takvih tužilaca,nekih iz policije i politike kriminalci se osećali moćno,vidi se po njihovom ponašanju, govoru, čak im policija čistila tragove, tužioci i neki političari pomagali....

  • Alex

    8. februar 2021 | 09:12

    Glavna tema ko će da ga zameni u državnoj službi!!!

  • Toza NS

    8. februar 2021 | 09:22

    Već se osećaj bezbednije, sinoć nisam ni kapiju zaključao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA