Kurti o Bajdenovoj čestitki: "Tema nije nezavisnost Kosova nego promena Ustava Srbije"

- Status Kosova je poznat, nezavisno je. Moramo razgovarati o statusu Srbije i Ustavu koji je zastareo - reko je Kurti

  • 5
Aljbin Kurti Foto: Profimedia

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozdravio je stav američkog predsednika Džoa Bajdena o međusobnom priznanju kao jedinoj opciji u dijalogu Beograda i Prištine i dodao da nezavisnost takozvanog Kosova nije tema, već je, kako kaže, tema neophodna promena "zastarelog Ustava Srbije".

On je u razgovoru sa pristalicama na Fejsbuku kazao da mora da se menja Ustav Srbije koji je napisao Vojislav Koštunica i koji je, kako kaže, prevaziđen, prenosi portal Reporteri.

- Bajdenovo pismo pokazuje suštinu i američki predsednik je jasno stavio do znanja Srbiji da priznanje Kosova mora da se dogodi. Neshvatljivo je zašto se to do sada nije dogodilo. Verujem da o tome više ne treba raspravljati. Status Kosova je poznat, nezavisno je. Moramo razgovarati o statusu Srbije i Ustavu koji je zastareo - reko je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĶKK

    8. februar 2021 | 10:50

    COVECE, I TI I TVOJ BAJDEN ZIVITE U " BAJCI" !ZIVOT JE SASVIM NESTO DRUGO !! A , TI SA KOSOVA MOZES DA MU " MENJAS PELENE!"""

  • Eee

    8. februar 2021 | 11:09

    Zamisli ljudi iz druge drzave,drugoj drzavi hoce da menjaju ustav,zamislite da recimo Ukrajna to pomene putinu ili hoce da uzme deo Ruske zemlje.

  • Breka

    8. februar 2021 | 18:00

    Pacov a pacove treba ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA