Vučić gostovao na kineskoj televiziji: Intervju pogledalo 70 miliona ljudi

On je uoči video samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, govorio za CCTV

  • 27
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je, uoči video samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, za kinesku televiziju CCTV, a njegovo gostovanje gledalo je 70 miliona ljudi, kako je na svom Tviter nalogu navela ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo.

Pravi prijatelj se prepoznaje u nevolji. Novinarka CCTV Žang Jing mi je rekla da je do sada taj intervju gledalo oko 70 miliona kineskih gledalaca - napisala je Bo.

Samit je zakazan za danas, a kinesko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je najavilo je da će kineski predsednik Si Đinping biti domaćin virtuelnog samita Kina-CIEZ i održati glavni govor.

- Veoma me zanima govor predsednika Sija, želim da vidim njegov pogled na globalnu budućnost i njegov pogled na našu saradnju, svih nas sa Kinom i da vidim šta su kineski planov i- rekao je Vučić u intervjuu za kinesku Media Grupu.

Primećujući da je inicijativa Pojas i put olakšala saradnju Kine i CIEZ, predsednik Srbije rekao je da se nada jačanju ekonomskih veza sa Kinom i udruživanju u borbi protiv kovida 19.

- Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj. Vaša velika podrška, vaša velika pomoć ovoj zemlji... Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima. I tako mislim da bi trebalo - opisao je predsednik Srbije kinesko-srpske odnose u intervjuu.

Podsetimo, Srbija je u januaru primila milion doza vakcina iz Kine. Zahvaljujući kineskim vakcinama, rekao je Vučić, Srbija je sada predvodnik u vakcinisanju u Evropi.

Video: Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo navela je da joj je velika čast što danas dočekuje kineske vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daba

    10. februar 2021 | 09:12

    Trebace nam ceo zivot da se oduzimo Kinezima za sve sto su uradili za nas.

  • star

    10. februar 2021 | 09:37

    Bez obzira što je Vučića gledalo ovako veliki broj građana Kine, ovaku čast retko koji visoki državnik sveta ima priliku.

  • Bojana

    9. februar 2021 | 23:00

    Vucic je veoma cenjen u Kini i to je zasluzio svojim postupcima i delima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA