Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile zakletvu u Skupštini

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u Osnovnom sudu u Ivanjici, Privrednom sudu u Kragujevcu, Privrednom sudu u Nišu i u Upravnom sudu

  • 0
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na sednici Prvog vanrednog skupštinskog zasedanja 28. januara, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednikom tog doma Ivicom Dačićem.

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u Osnovnom sudu u Ivanjici, Privrednom sudu u Kragujevcu, Privrednom sudu u Nišu i u Upravnom sudu.

Predsednik Narodne skupštine je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

- Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, i cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini - poručio je Ivica Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, zamenica predsednika VŠ Branislava Goravica, generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA