≫ 

Ambasada SAD u Prištini o kosovskom pitanju: Suština bilo kog sporazuma mora da dođe od samih strana

- Spremni smo da slušamo i pomognemo na bilo koji način da pružimo podršku obema stranama i EU, kao pomagaču - rekao je predstavnika ambasade

  • 2
Američka ambasada u Prištini, Ambasada SAD Printskrin: Youtube/RED EAGLE007

Zvaničnici američke ambasade u Prištini izjavili su da će Vašington u dijalogu Beograda i Prištine podržati rešenje o kojem se dogovore dve strane, uz vođstvo EU, citirajući pritom predsednika Džo Bajdena da "sveobuhvatan sporazum treba da dovede do uzajamnog priznavanja", piše RTS.

- Suština bilo kog sporazuma mora da dođe od samih strana. Spremni smo da slušamo i pomognemo na bilo koji način da pružimo podršku obema stranama i EU, kao pomagaču, u pronalaženju međusobno dogovorenog rešenja - rekao je neimenovani predstavnik američke ambasade u Prištini portalu Gazeta ekspres.

Dodao je da SAD u potpunosti podržavaju dijalog i "sveobuhvatno rešenje koje će dovesti do uzajamnog priznavanja, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve države i jačanje njihovih demokratskih institucija od suštinskog je značaja za napredak Kosova i Srbije".

- Ovo će poboljšati bezbednost i prosperitet obe zemlje, unaprediti njihove težnje za članstvom u Evropskoj uniji i drugim multilateralnim institucijama i podržati trajni cilj pune, slobodne i mirne Evrope - naveo je predstavnik ambasade.

Potvrdio je da će ako bude potrebno SAD razmotriti imenovanje specijalnog izaslanika za region, upitan da li će biti imenovan specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    11. februar 2021 | 13:50

    Okacite ovo macku o rep "sveobuhvatan sporazum treba da dovede do uzajamnog priznavanja", nas niti zanima amerika niti eu tako da nema nikakvog priznavanja otetog Kosova. Amerika misli da je ona neko ko moze da otima kako hoce tudje i poklanja nekome, e pa kad bi tako svet funkcionisao onda bi odavno jaci manje drzave napadali i otimali im teritorije da bi pravili nove drzave.

  • Bfmg

    12. februar 2021 | 18:30

    A šta je za pitanjem Teksasa papci američki to ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA