Dačić: Za sada ništa novo u vezi sa međustranačkim dijalogom

Dačić je rekao da je ostalo da se u narednih desetak dana dogovori format i ko su učesnici dijaloga

  • 1
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da za sada nema ništa novo u vezi sa početkom međustranačkog dijaloga, dodajući da sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog komiteta Dejvidom Mekalisterom tek treba da dogovori tehničke detalje.

Dačić je, odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđa Milićevića, rekao da je ostalo da se u narednih desetak dana dogovori format i ko su učesnici dijaloga.

Napomenuo je da treba razgovarati i sa strankama koje ne žele posrednike u vidu evroparlamentaraca, ali da će se tek videti kako će se odvijati taj dijalog.

Dačić je ponovio da dijalog svakako nije "fontana želja" da svako ima svoje zahteve koji nemaju veze sa izbornim uslovima.

BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA

Đorđe Milićević - Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Milićević je pitao Dačića da li je sa Mekalisterom dogovorio sadržaj dijaloga, s obzirom da se bliži 1.mart, jer, kako je rekao, od sadržaja zavisi i koliko će taj dijalog biti uspešan.

- Kada je reč o opoziciji, pre svega vanparlamentarnoj, važno je da pokušaju da nađu zajednički imenitelj predloga sa kojim bi mogli da poprave izborne uslove - rekao je Milićević.

On je poručio da dijalog ne treba ni započinjati ako neko misli da rezultat dijaloga treba da bude prelazna vlada koja bi zamenila skupštinu.

Dačić je odgovorio da će vlast nastaviti sa dobrom voljom da se dijalog vodi, te da je on predložio da razgovori počnu 1.marta 2021.godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    11. februar 2021 | 22:54

    Ne znam zašto se stranci mešaju u medjustranački dijalog, to mi je baš bezveze.. valjda zato što imaju interes da pobedi neko po njihovoj volji. Postoje izbori, pobedjuju oni koje narod izabere i to je to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA