Odloženo ročište liderima tzv. OVK: Sud u Hagu tvrdi da nema veze sa izborima na KiM

Odlaganje ročišta izazvalo je brojne komentare, a bilo je i onih koji su govorili da to nije nimalo slučajno

  • 2
Pripadnici OVK u Hagu, Jakup Krasnići, Hašim Tači, Redžep Seljimi i Kadri Veselji Foto-montaža: Tanjug/AP, kosovo-online.com

Treće ročište u predmetu protiv bivših lidera tzv. OVK u Hagu koje je trebalo da se održi danas odloženo je za utorak, 16. februar, objavljeno je na kalendaru na zvaničnoj strani Specijalnog suda.

Angela Griep iz Specijalizovanih veća negirala je da odlaganje ima veze sa izborima na tzv. Kosovu, koji se održavaju u nedelju 14. februara.

- Kao pravosudna institucija, Specijalizovana veća na Kosovu su u potpunosti usredsređena na vođenje poštenih, nepristrasnih i nezavisnih sudskih postupaka, uprkos političkom razvoju događaja - rekla je Griep za portal Zeri i dodala da je ročište odloženo iz organizacionih razloga.

Kako se navodi, odlaganje ročišta izazvalo je brojne komentare, a bilo je i onih koji su govorili da to nije nimalo slučajno, da se Specijalni sud bavi političkim kalkulacijama, zbog datuma izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    11. februar 2021 | 14:00

    HASKA FARSA !!!

  • Mihailović

    11. februar 2021 | 16:25

    Uskoro će ih pustiti da se brane sa slobode, nova administracija donosi nova-stara pravila kao i kod Gotovine i Markača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA