≫ 

Kurti menja listu prioriteta: "Spreman sam da dijalog bude na trećem ili četvrtom mestu"

On je prethodno, nakon osvajanja glasova na izborima, rekao da će mu dijalog sa Beogradom biti na šestom ili sedmom mestu prioriteta

  • 8
Aljbin Kurti Foto: Profimedia

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, čija je stranka odnela najviše glasova na nedavno održanim parlamentarnim izborima na KiM, izjavio je da je voljan da napravi kompromis i dijalog sa Beogradom stavi na treće ili četvrto mesto prioriteta njegove vlade.

Kurti je prethodno, nakon osvajanja glasova na izborima, rekao da će mu dijalog sa Beogradom biti na šestom ili sedmom mestu prioriteta, iza zapošljavanja, borbe protiv korupcije, pravosuđa.

Kurti je za švajcarski list Temps na francuskoj jeziku rekao da su EU i Balkan veoma važni jedni drugima, da će zemlje zapadnog Balkana biti integrisane jednog dana u EU, kao i da bi to trebalo da se desi istovremeno.

- Ako jedna od ovih država uđe u Uniju pre ostalih, opet ćemo imati problema, kao što je slučaj između Bugarske i Severne Makedonije - rekao je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. februar 2021 | 13:39

    Ne treba neka bude na 150 mestu a mi cemo lepo da vas izolujemo na sve moguce nacine, treba vas blokirati gde god stignemo pa ce te se opametiti u jednom trenutku kad vidite da otimanjem ne mze nista da se postigne. nas zaboli ona stvar za eu a vi ce te pocrkati ako vas oni ne budu finansirali.

  • KKK

    17. februar 2021 | 13:10

    DOKLE CE ON DA ZEZA , I KO MU JE TO OMOGUCIO???

  • Ceda Ekser

    17. februar 2021 | 15:30

    Ufff ti se kao pitas na kojem je mestu dijalog😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA