• 1

Dačić se sastao sa Sluckim: Odnosi sa Rusijom dodatno ojačani tokom pandemije

Dačić je zahvalio na pomoći koju je Rusija pružila Srbiji tokom pandemije i istakao lični doprinos Leonida Sluckog

  • 1
Ivica Dacic

Foto: Kabineta predsednika NS

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je danas na sastanku sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonidom Sluckim da su odnosi dve zemlje dodatno ojačani u vreme pandemije.

Dačić je zahvalio na pomoći koju je Rusija pružila Srbiji tokom pandemije i istakao lični doprinos Leonida Sluckog koji je posredstvom Ruskog fonda mira, na čijem se čelu nalazi, na samom početku epidemije uputio donaciju Srbiji u vidu medicinske i zaštitne opreme.

Predsednik srpskog parlamenta konstatovao je i da su odnosi Srbije i Rusije bliski i prijateljski, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Sagovornici su izrazili uverenje da će postojeći strateški odnosi nastaviti da se unapređuju na svim poljima, ističući spremnost da dodatno ojačaju segment parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Slucki je zahvalio na ličnom doprinosu koji je Dačić dao unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju prijateljskih veza između Rusije i Srbije i izrazio uverenje da će to nastaviti da čini i na novoj funkciji, kroz jačanje saradnje između dva parlamenta.

Takođe, preneo je poziv predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina upućen predsedniku Narodne skupštine da uskoro poseti Moskvu.

Razgovarano je o održavanju sledeće sednice Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne dume Ruske Federacije, koja bi trebalo da bude održana u Beogradu.

Dačić je još jednom zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, a Slucki je podvukao da Srbija uvek može računati na podršku Rusije.

Pored bilateralne parlamentarne saradnje, razgovarano je i o saradnji parlamentarnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    Dobro se sećam ono na početku pandemije kada se vučko zahvalio amerima, EU i kinezima a namerno izostavio da pomene rusku pomoć i ako su Rusi najviše aviona pomoći poslali.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima