• 0

Brnabić sa šefom Misije OEBS: Istaknuta zahvalnost Srbije za konstruktivnu saradnju i podršku

Brnabić je istakla da naročito ceni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću, kako u procesu usvajanja Medijske strategije, tako i u Radnoj grupi koja se bavi bezbednošću novinara

  • 0
Ana Brnabic, OEBS

Foto: Tanjug/Slobodam Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, da je saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom, od samog njenog uspostavljanja u Srbiji, primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji.

Čestitajući ambasadoru Bratuu na novoj funkciji, predsednica vlade zahvalila je predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou.

Brnabić je istakla da naročito ceni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću, kako u procesu usvajanja Medijske strategije, tako i u Radnoj grupi koja se bavi bezbednošću novinara.

Šef Misije OEBS-a poručio je da je ova oblast visoko na agendi rada Misije i ključ saradnje sa institucijama, ali i civilnim društvom u Srbiji. Najavljujući dalje učešće ove organizacije u radu Radne grupe za bezbednost novinara, pre svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, Bratu je objasnio da je ovo dobar model saradnje koji obuhvata sva tri činioca.

Ambasador Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, ali i u drugim prioritetnim pitanjima, kako bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Premijerka Brnabić obavestila je predstavnike OEBS-a da je u toku priprema usvajanja Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima 2020-2025, kao i priprema Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Šef Misije OEBS-a iskoristio je priliku da čestita Srbiji na izuzetnim rezultatima i uspešnom sprovođenju imunizacije svojih građana, a donacije vakcina susednoj Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori označio kao čin prijateljstva i dobre saradnje u regionu.

Predsednica Vlade istakla je da očekuje da će proces vakcinacije uskoro dati rezultate, a da je priprema za proizvodnju vakcina u Srbiji značajna, ne samo za naše građane, već i čitav region. Trenutna situacija zahteva veću saradnju regiona, istakla je premijerka i objasnila da zaštita građana i oporavak srpske ekonomije nije moguć bez čvrste saradnje sa susedima i uzajamne regionalne podrške.

Predsednica vlade poželela je šefu Misije OEBS-a u Srbiji mnogo uspeha na novoj funkciji i istakla da će Vlada Srbije i dalje podržavati aktivnosti Misije zajednički planirane i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima