Selaković: Beograd ne krši Vašingtonski sporazum

On je tako prokomentarisao navode medija o tome da je pet zemalja sveta spremno da povuče odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova

  • 2
Nikola Selaković Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da se Srbija drži svoje obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, ali naglašava da, ako se drugi ne drže svojih i da Srbija neće biti, kako je rekao, vudu-lutkica i ''nemi posmatrač''.

On je tako na danšnjoj konferenciji za medije posle susreta sa makedonskim kolegom Bujarom Osmanijem prokomentarisao navode medija o tome da je pet zemalja sveta spremno da povuče odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Selaković je, upitan da li to znači da Beograd nastavlja kampanju u borbi za otpriznavanje, jer Priština i nastavlja aktivnosti lobiranja na globalnom planu za učlanjenje u međunarodne organizacije, što se obavezala Vašingtonskim sporazumom da ne radi, naveo da se Srbija ponaša kao kredibilan partner i kredibilna država, kao i da se drži onoga što se sa nekim dogovori, "a to znači da nije neko ko krši dogovore".

- Mi se držimo svoje obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, međutim, ako se drugi ne drže svoje ne treba da očekuje da budemo samo vudu-lutka i ''nemi posmatrač'' - kratko je rekao Selaković.

On je dodao da Beograd prednost apsolutno daje dijalogu kao načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja, kako unutrašnjih tako i regionalnih pitanja od interesa za Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    18. februar 2021 | 16:19

    I da hoćete ne smete, vi samo smete da kršite naša prava.

  • Ana

    18. februar 2021 | 15:37

    Otkud pa nemogu da kritikuju ove majmune koje podrzavaju ono su ono drže se svega 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA