• 0

Brnabić sa Šmidom: Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje sa Švajcarskom

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri

  • 0
Ana Brnabić sa ambasadorom Švajcarske

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom o nastavku bilateralne saradnje i jačanju ekonomskih i trgovinskih veza između dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je rekla da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje, ocenivši da su ekonomski odnosi tradicionalno dobri i raznovrsni što otvara prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu.

Premijerka je istakla da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci Švajcarske u tom važnom segmentu jer se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i daje odlične rezultate.

Izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju je od posebnog značaja, naglasila je premijerka i dodala da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri, dodavši da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima. On je istakao da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji značajne, istakavši da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje.

Ambasador Šmid je čestitao Srbiji na uspešnom organizovanju i sprovođenju vakcinacije protiv KOVID-19.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima