• 62

Vučić o "Dari iz Jasenovca": Najveće stradanje našeg naroda. Ako neko treba da odgovara, to sam ja

, Telegraf

Ponosan sam što se posle 75 godina neka Vlada i neki predsednik setio da pokrene inicijativu, da bi trebalo da se priča o stradanju našeg naroda - rekao je predsednik Srbije

  • 62

Video: Aleksandar Vuči: Dara iz Jasenovca snimljena je na moju inicijativu

Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući film "Dara iz Jasenovca" i rekao da je za njega bio izuzetno potresan.

- Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatram, ali film mi se dopao, jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora Jasenovac - naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakakv je njegov utisak da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda i da li je država Srbija bacila novac na taj film kako pojedini to komentariš

Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

- Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu - naveo je predsednik Srbije.

- Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu - poručio je Vučić.

Podsetimo, film "Dara iz Jasenovca" snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, juče je premijerno prikazan na Javnom servisu.

Film je istorijska je drama, snimljena na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, što je prikazano kroz potresne scene u filmu.

Video: Orio se anđeoski glas i pesma Ovo je Srbija na obeležavanju sećanja na žrtve Jasenovca

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    Ako je vucic inicijator da se snimi film o Jasenovcu onda sve pohvale za to i da ae nastavi tako ima tu jos mnogo stradanja koja bi trebalo da se ekranizuju. Ali sad bi isto tako bilo vazno da iniciras i snimanje filma bar dok. O jovanjici krusiku o izvrsiteljoma o laznim doktorima o otimanju beba i dece od roditelje itd ali sa istinom....

  • PRC

    Film je pokrenuo priču o stradanju Srba, nise vi. Vi ste dozvolili majkama srebrenice da potestuju u Beogradu i šiptarima da vrše svoju promociu, znajući da Srbima to nije dozvoljeno u Sarajevu a ni u Prištini.

  • JS

    Šta bi da sa Lordanovim filmom? Svi su ga samo odbacili, a nije trebalo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima