Počela sednica u Skupštini Srbije: Poslanici raspravljaju o poreklu imovine

Poslanici pre razmatranja zakona postavljaju pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama

  • 3
Sednica Skupštine Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Skupština Srbije počela je sednicu na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji je podnela Vlada, kao i više predloga zakona o međunarodnim sporazumima.

To su predlozi zakona o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva Elektromreža Srbije, Beograd (Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II), potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW i Srbije za projekat "Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja - Ozelenjavanje javnog sektora".

Poslanici će razmatrati i predloge zakona o potvrđivanju Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između vlada Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazuma između vlada Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Poslanici će razmatrati i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku od 3. februara 2021. godine.

Poslanici pre razmatranja zakona postavljaju pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama.

Video: Usvojen Zakon o ministarstvima u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrbas

    23. februar 2021 | 11:49

    Kako moj komsija, koji ima 53 god..i ni dana radnog staza, moze da opravda kucu u fulu, zemlju, auta, skolovanje dvoje dece ? Zena radi desetak god za 300 e ?Zivo me interesuje da li ce i njega neko pitati odakle ???

  • Uh

    23. februar 2021 | 11:13

    Pa prvo neka krenu od svoje posteno zaradjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA