• 1

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta danas glasa o izveštaju o Srbiji

Pored procedure samog glasanja neće biti debate niti intervencija poslanika Spoljnopolitičkog odbora na izveštaj o Srbiji

  • 1
European Parliament, Evropski parlament, EU, brisel, zasedanje

Foto: Tanjug/AP

Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET) glasali su jutros o amandamnima na tekst izveštaja o Srbiji.

Rezultati galsanja o amandmanima i kompromisni amandmani biće poznati u 16.45, kada se otvara i finalno glasanje za ceo izvešataj o Srbiji, rečeno je Tanjugu u Evripskom parlamentu.

U kancelariji izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika objašanjavju da će zbog glasanja na daljinu ceo proces trajati duže nego što je uobičajno i da će se konačni rezulatati znati tek sutra.

Dodaje se da pored procedure samog glasanja neće biti debate niti intervencija poslanika Spoljnopolitičkog odbora na izveštaj o Srbiji.

Na nacrt izveštaja Valdimira Bilčika o Srbiji podneto je ukupno 385 amandamna, pri čemu su poslaničke grupe u načelu dogovorile 38 kompromsisnih amandamna.

Nakon glasanja u Spoljnopolitičkom odboru, tekst izveštaja o Srbiji bi u formi rezolucije EP trebalo da se usvoji na plenarnom zasednju koje će se održati 24. i 25. marta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    Ne treba nam ta zlocinacka skupina.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima