Lajčak u Beogradu 3. i 4. marta

Lajčak će se u toku dvodnevne posete susresti sa najvišim državnim zvaničnicima, a tema razgovora biće pokretanje dijaloga Beograda i Prištine

  • 4
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Specijalni izaslanik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak 3. i 4. marta dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Lajčak će se u toku dvodnevne posete susresti sa najvišim državnim zvaničnicima, a tema razgovora biće pokretanje dijaloga Beograda i Prištine.

U sredu, 3. marta, Lajčak će u četiri oka razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a očekuje se da se nakon sastanka, njih dvojica obrate javnosti, saznaje Tanjug.

Drugog dana posete, Lajčak će razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Iz Beorgada, Lajčak 4. marta odlazi u Podgoricu.

Poslednji susret zvaničnika Beograda i Prištine bio je početkom septembra prošle godine, a planirani razgovor za kraj septembra odložen je "zbog korona virusa."

Inače, pojedini mediji su objavili da Lačjak donosi Srbiji non pejper sa ultimatumom o priznanju nezavisosti Kosova, ali je to iz EU demantovano.

Pisanje pojedinih medija da specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak u Beograd dolazi sa dokumentom kojim se od Srbije zahteva priynanje Kosova, u EU ocenjuju kao neosnovane spekulacije.

- Budite uvereni da je ovakvo izveštavnje potpuna glupost - izjavio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano, uz konstataciju da EU uglavnom ne komentariše spekulacije medija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA