Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, prisustvovaće sahrani svom zagrebačkom kolegi Bandiću

Poslednji ispraćaj biće u sredu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju

  • 2
Zoran Radojičić, Draško Stanivuković Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovaće sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je preminuo posle iznenadne bolesti.

- Imao sam tu čast da sa gradonačelnikom Bandićem sarađujem i razmenjujem pozitivna iskustva, na dobrobit građana Beograda i Zagreba. Bandića ćemo pamtiti kao čoveka koji je bio dosledan najvišim principima, konstantno na usluzi građanima Zagreba. Naše dve prestonice ne spajaju samo auto-put i zajednička istorija već i privreda, kultura, umetnost, sport i sve druge delatnosti, ali pre svega ljudi. Zagreb je tokom njegovog mandata prolazio kroz brojne izazove, a on je uvek bio tu i borio se za dobrobit svih građana. Ipak, u najtežoj ličnoj bici sa bolešću, nažalost, nije uspeo da pobedi. Ljudi kao što je bio Milan Bandić stvaraju veze i odnose i zbog toga danas i Beograd žali za njim - rekao je Radojičić.

Svečana komemoracija u povodu smrti Milana Bandića održaće se u utorak, 2. marta, s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom pozoriđtu, a poslednji ispraćaj biće u sredu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju, saopšteno iz Grada Zagreba.

Milan Bandić  neće biti sahranjen u Aleji velikana na Mirogoju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    1. mart 2021 | 16:52

    On ce prisustvovati sahrani a narod Srbije ce mu platiti put jer i on vadi iz narodne kase tako da trosi anrodne pare za samopromociju kao i vecina politicara.... Moja mama otisla za Hr u januaru 2020 i jos uvek ne moze da se vrati ovamo jer nema nikakav javni prevoz, niti voze autobusi niti vozovi a politicari se vozikaju sa privatnim limuzinama i avionima.......

  • Н. С.

    1. mart 2021 | 14:55

    А САМО ДЕСЕТОРО, ТО НИШТА?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA