Palmin poslanik tražio prekid rada parlamenta zbog korone, zbog Dačićeve reakcije JS napustila salu

Predsednik Skupštine odbio je predlog poslanika Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način

  • 2
SKUPSTINA PROLECE ZASEDANJE

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbio je danas predlog poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način, ocenivši da je taj predlog populistički, a razmena oštrih reči koalicionih partnera se završio tako što je Dragan Marković Palma sa svojim poslanicima izašao iz sale.

Najpre je poslanik JS Vojislav Vujić postavio Dačiću pitanje da li bi, s obzirom da se razmišlja o "lokdaunu" zbog korone, možda treba razmisliti i o tome da se poslanici ne okupljaju u skupštini.

- Molim vas da budemo primer i da pokažemo da ćemo prvi da se pridržavamo svih mera. To ne znači da mi izbegavamo rad i posao. Da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje i da radimo drugačije - pitao je Vujić.

Dačić je najpre ljutito reagovao na to što su i poslanici njegove stranke apaudirali Vujiću.

 

- Ja ne znam zašto vi iz SPS aplaudirate? - upitao je Dačić i istakao da Narodna skupština nije dobrovoljno vatrogasno ili pevačko društvo, već vrhovno zakonodavno i predstavničko telo u Srbiji.

- Pa da li vi mislite da mi sad ne treba da radimo kada je to neophodno? Apsolutno odbijam vaš predlog, bez obzira što smo iz iste koalicije, smatram da je predlog apsolutno neodgovoran i populistički. I to kažem svim poslanicima - rekao je Dačić.

On je poručio da su poslanici tu da rade u interesu naroda i države.

- Ja ću zakazivati sednice sve dok za to postoje uslovi, čak i kada svi ostali ne mogu, mi moramo, zato što smo mi od naroda izabrani za to - rekao je Dačić.

Ovaj odgovor se nije dopao Palmi koji se javio za reč i zamerio Dačiću na tonu kojim se obratio njegovom poslaniku:

- Odgovor je mogao da bude "može" ili "ne može". Nemojte sad da se plašimo kad nešto treba da pitamo da ne dobijemo packe. Ovo pitanje ne zaslužuje packe, već kulturan odgovor - kazao je Marković.

- Gospodine Markoviću, kada je reč o važnim političkim pitanjima, trebalo bi da se ipak konsultujemo unutar naše koalicije. S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština - odgovorio je Dačić, posle čega su  poslanici JS, predvođeno Palmom, izašli iz sale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada KS

    2. mart 2021 | 12:38

    Neodgovoran moze biti covek, a predlog neosnovan

  • Ivan

    2. mart 2021 | 19:55

    Ma ajde na ekranima se svadjaju a sigurno danas popodne zajedno rucaju!...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA