• 1

Kongresmenka Klaudija Teni novi član Srpskog kokusa na Kapitol hilu

Ona je u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju

  • 1
Marko Đurić

Foto: Twitter/@markodjuric

Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Ona je u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku. Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpski i hrvatski jezik.

Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem Kokusu, Đurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    Ništa od toga, mi Srbi smo specifični kada smo "napolju"!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima