Selaković sa Bocan Harčenkom: Izuzetan značaj strateškog partnerstva Srbije i Ruske Federacije

Ministar Selaković je poručio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima

  • 3
Aleksandar Bocan Harčenko, Nikola Selaković, Ministarstvo spoljnih poslova

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Selaković je poručio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra Selakovića Ruskoj Federaciji.

Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga.

Na sastanku je naglašena važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

Aleksandar Bocan Harčenko, Nikola Selaković, Ministarstvo spoljnih poslova

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Srbija izuzetan značaj pridaje strateškom partnerstvu s Ruskom Federacijom i unapređenju sveukupnih odnosa, rekao je Selaković naznačujući da je Rusija i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Ministar Selaković je posebno podvukao zahvalnost Ruskoj Federaciji naporima koje je uložila da ruska vakcina „Sputnjik V“ bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    13. mart 2021 | 13:57

    Samo sa bratskom Rusijom I Kinom dosta nam je zapadnih fasista koji su nam zla naneli ni sad bolji nisu.

  • Ce

    13. mart 2021 | 13:55

    Pa normalno nasi smo.Sta ce nam tudjinac.

  • Vuk

    13. mart 2021 | 14:12

    Da da, samo istok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA