Vučić na sastanku sa Čen Bo, posebna pažnja posvećena izgradnji fabrike vakcine "Sinofarm"

Predsednik Srbije ponovio je zahvalnost prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije kovida-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

  • 2
Aleksandar Vučić, Čen Bo Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti kineskog ministra odbrane, nastavku procesa vakcinacije i novoj fabrici koja će u našoj zemlji proizvoditi vakcinu kineske kompanije "Sinofarm", kao i o dinamici radova na infrastrukturnim projektima na kojima su angažovane kineske kompanije.

Predsednik Srbije ponovio je zahvalnost prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije kovida-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Takođe je još jednom potvrdio izuzetno poverenje građana naše zemlje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i njene stručnjake.

U tom kontekstu, sagovornici su tokom razgovora posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje nove fabrike koja bi u Srbiji proizvodila vakcine kineske kompanije "Sinofarm", čime bi naša zemlja dugoročno i strateški obezbedila redovno snabdevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da će ova fabrika biti izgrađena u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti tehnologije za proizvodnju vakcina, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje i na ovom planu mogu da budu konkurentne na izuzetno zahtevnom svetskom tržištu.

Predsednik Vučić i ambasadorka NR Kine su razgovarali i o napretku radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji na kojima rade kineske kompanije.

Konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku, a da će do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta - auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 kilometara na sat.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra odbrane Narodne Republike Kine, koja će biti posvećena razgovorima o daljem unapređenju bilateralnih odnosa u ovoj oblasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. mart 2021 | 16:22

    SAMO TAKO PREDSEDNICE !!! SA PRIJATELJSKOM KINOM GRADITI SVE BOLJE ODNOSE -EKONOMSKE I SA KINESKOM ARMIJOM !!! NASE MESTO JE NA ISTOKU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA