• 0

Vulin: Zabrana mog ulaska na Kosovo - potvrda da dobro radim svoj posao

- Direktor Kancelarije za Kosovo za ulazak na Kosovo dobija dozvolu od vlade Kosova, ali on neprestano krši ustanovljen protokol i meša se u unutrašnje stvari Kosova - rekao je Redžepi za današnji novosadski Dnevnik

  • 0

Direktoru Kancelarije za Kosovo Aleksandru Vulinu ubuduće će biti zabranjen ulazak na Kosovo ukoliko ne bude poštovao pravila igre, izjavio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

- Aleksandar Vulin za ulazak na Kosovo dobija dozvolu od vlade Kosova. Međutim, u petak smo bili prinuđeni na to da ga deportujemo preko prelaza Merdare jer nije poštovao utvrđenu agendu. On je i inače neprestano kršio ustanovljeni protokol i mešao se u unutrašnje stvari Kosova - rekao je Redžepi za današnji novosadski Dnevnik.

On je dodao da, ukoliko Vulin tako nastavi, više neće dobiti dozvolu da uđe na teritoriju Kosova.
Takođe, ocenio je da to neće proizvesti dodatne tenzije između Prištine i Beograda, jer se "pravila moraju poštovati".
S druge strane direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je današnja najava kosovskog ministra unutrašnjih poslova Bajrama Radžepija da će mu zabraniti ulazak na teritoriju pokrajine "jasna provokacija i pritisak" kako bi se otežao i sprečio predstojeći dijalog Beograda i Prištine.
- Ovo je odlična potvrda da dobro radim svoj posao, pa nisam ni sumnjao da će Redžepi biti zadovoljan mojim prisustvom, niti radom. Ovo je jasna provokacija i jasan pritisak, koji traje već duže vremena kako bi se i na ovaj način otežao ili sprečio najavljeni dijalog za koji Priština niti je spremna, niti želi da bude spremna - rekao je Vulin za Telegraf.
On je naglasio da "u toj igri podizanja tenzija" neće učestvovati, ali da želi da upozori da nasilje, "kome su organi Prištine veoma skloni može i dalje da se izliva na njegovu glavu, ali nikako prema Srbima na Kosovu i Metohiji".
- Upozoravam ih da ni slučajno ne pokušavaju da se služe ovakvim nasiljem i ovakvim provokacijama prema predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji i da slučajno ne pokušavaju nasiljem da promene faktičku situaciju na terenu -  istakao je Vulin. - Nasilje neka sačuvaju za mene, ja ću se s njim nositi, a neka ga izbegavaju, ma koliko njemu bilo skloni, prema bilo kom Srbinu na Kosovu i Metohiju - dodao je on.
(Beta - B. T.)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima