≫ 

Vulin: Postoje razlozi za zabrinutost kada je u pitanju bezbednost predsednika Srbije

Ocenio je da se u nekim medijima neprekidno ponavljaju slike predsednika u nekom samrtnom ropcu, na kojima ga gađa snajper, ili se priprema neki kolac za njega - stalno prizivaju i crtaju neku smrt oko njega i to predstavljaju kao dozvoljeno, normalno, čime se stvara atmosfera da to treba da se uradi, što je opasno

  • 3
Sednica Skupštine grada Beograda Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da postoje razlozi za zabrinutost i povećanu budnost kada je u pitanju bezbednost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ocenio je da se u nekim medijima neprekidno ponavljaju slike predsednika u nekom samrtnom ropcu, na kojima ga gađa snajper, ili se priprema neki kolac za njega - stalno prizivaju i crtaju neku smrt oko njega i to predstavljaju kao dozvoljeno, normalno, čime se stvara atmosfera da to treba da se uradi, što je opasno.

Kako je objasnio, slike mladića čija su tela izmasakrirana prikazana su kako bi se utvrdio njihov identitet, ali i prekinulo sa pričama o relativizaciji zločina koje je organizovana kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića počinila.

Govoreći o istrazi protiv ove organizovane kriminalne grupe, ministar Vulin je naveo da postoje operativna saznanja da su oni imali svoje mete u policiji, ljude koje su smatrali svojim neprijateljima i da će istraga utvrditi da li su nešto planirali da urade, a da će policija svako operativno saznanje dostaviti tužilaštvu.

Ministar je dodao da su članovi ove kriminalne grupe u policiji imali ljude kojima su mogli da se obrate, da zatraže zaštitu, da im vrate blindirano vozilo, da okrenu glavu kada kod njih nađu oružje, koje su mogli da zovu kada se uhapsi neko od pripadnika njihovog klana, koji su mogli da im obezbede da se slobodno šetaju gradom, iako imaju raspisane poternice.

- Kao što ste videli u prethodnih nekoliko nedelja, neki od tih ljudi se već nalaze u zatvoru - rekao je ministar Vulin.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije da je neko iz vrha izvršne vlasti pomagao u lociranju tri ubijena lica koja su bila pod zaštitom, ministar je naveo da predsednik Vučić nikada ne govori uzaludno i bez argumenata i da je to rekao jer je dobio odgovarajuća saznanja iz istrage.

Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

- Postoje indicije da su neki pojedinci razmenjivali informacije sa pripadnicima i ovoga klana, a da su neka lica koja su bila pod opservacijama završila tragično i likvidirana u obračunima - rekao je ministar Vulin.

Ukazao je da je radna grupa koja je istraživala ovu kriminalnu grupu formirana 8. decembra 2020. i da su prva hapšenja usledila 4. februara ove godine.

Govoreći o kavačkom i škaljarskom klanu, ministar je ocenio da količina novca i droge sa kojima pripadnici ova dva klana raspolažu ne može da postoji bez ozbiljne podrške brojnih službi, ne može da izađe iz Crne Gore, a da neki delovi crnogorske vlasti nisu bili u prilici da im pomognu ili ih organizuju.

- U proteklih nekoliko dana imamo ohrabrujuće signale iz pravosuđa Crne Gore da će nam biti omogućeno da u nekim za nas vrlo važnim slučajevima dobijemo neke vrlo važne informacije. Ukoliko se to desi, to je najbolji način da se pokaže da se odnosi menjaju - rekao je ministar Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odin

    19. mart 2021 | 13:43

    Rešavajte to bez objave za javnost, onako kako pravila službe za zaštitu predsednika predviđaju.Ako je predsednik ugrožen, šta mi obični smrtnici da očekujemo?

  • Ja npr

    19. mart 2021 | 14:33

    Uopste ne razmisljam o njegovoj bezbednosti,isto kao on o mojoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA