≫ 

Glauk Konjufca iz "Samoopredeljenja" na čelu kosovske skupštine

Sednica na kojoj bi trebalo da se formira nova vlada u Prištini zakazana je za 16 sati

  • 2
Glauk Konjufca Foto: Tanjug/AP

Glauk Konjufca iz "Samoopredeljenja" preuzeo je danas funkciju predsednika Skupštine u Prištini od Vjose Osmani, kao i mesto v. d. predsednika privremenih prištinskih institucija.

On je, takođe, čestitao Osmanijevoj što će biti kosovska predsednica.

Sednica na kojoj bi trebalo da se formira nova vlada u Prištini zakazana je za 16 sati, prenosi "Koha" pozivajući se na neimenovane izbore.

Konjufca će na toj sednici ponuditi mandat za sastav vlade lideru pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, koji je na vanrednim parlamentarnim izborima osvojio najviše glasova.

On je, inače, zatražio je danas od Pokreta "Samoopredeljenje" da mu dostave predlog za mandatara, piše prištinska "Gazeta Expres".

Kandidat "Samoopredeljenja" je predsednik Aljbin Kurti, koji nije bio nosilac liste na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara, ali njegov pokret osvojio pojedinačno najviše glasova. Kurtijevo "Samoopredeljenje", međutim, nema dovoljnu podršku da samostalno formira vladu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA