Hoti danas predaje dužnost Kurtiju, Srpska lista najavila žalbu Ustavnom sudu

Šef poslaničke grupe Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Igor Simić rekao je da će se žaliti Ustavnom sudu jer im po zakonu pripadaju dva, a ne jedno ministarstvo.

  • 0
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Foto: Profimedia

Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti, predaće danas dužnost novoizabranom premijeru Aljbinu Kurtiju.

Kako je istakao sinoć, nakon izbora nove prištinske Vlade, Hoti će Kurtija upoznati sa procesima dijaloga sa Beogradom odnosno Vašingtonskim sporazumom.

Ovo će biti njegov drugi mandat na mestu premijera privremenih prištinskih institucija.

U Vladi jedno mesto za Srpsku listu, najavljena žalba 

U Vladi koju predvodi Aljbin Kurti su tri zamenika premijera, prvi zamenik premijera je Besnik Bislimi, iz redova Samoopredeljenja koji će biti nadležan za evropske integracije, dijalog i razvoj, Doniku Gervala, iz Inicijative Vjosa Osmani, koja će obavljati i dužnost ministarke spoljnih poslova, i Emiliju Redžepi iz redova bošnjačke zajednice, koja će biti zadužena i za položaj manjina i ljudska prava.

Za ministra unutrašnjih poslova je izabran Dželjalj Svečlja, Aljbuljena Hadžiju je ministarka pravde, Rozeta Hajdari je ministarka trgovine i industrije a Hekuran Murati ministar finansija. U Vladi su i ministar obrazovanja i nauke Arberie Nagavci, ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku, ministar poljoprivrede Faton Peci, ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu, ministar ekonomije Artan Rizvanoli, dok će ministarstvo zdravlja preuzeti Arben Vitia.

Za ministra odbrane je predložen Armend Mekaj, ministarstvo lokalne samouprave će voditi Eljbert Krasnići, Fakrim Damka, iz redova turska zajednice, će voditi ministarstvo regionalnog razvoja i Goran Rakić će biti ministar za zajednice i povratak.

Šef poslaničke grupe Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Igor Simić rekao je da će se žaliti Ustavnom sudu jer im po zakonu pripadaju dva, a ne jedno ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA