≫ 

Vučić uručio Dodiku donaciju Srbije za Republiku Srpsku: 20 respiratora i 10.000 maski

Primopredaja je obavljena u industrijskoj zoni u Krnješevcima, nedaleko od Stare Pazove

  • 17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras predsedavajućem i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku respiratore i drugu medicinsku opremu za Republiku Srpsku kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

Srbija donira Srpskoj više od 20 respiratora, kao i oko 10.000 zaštitnih maski.

Od početka pandemije Srbija je u nekoliko navrata pomogla Srpskoj donacijama medicinske opreme, a nedavno je RS ustupljeno i 5.000 vakcina "Sputnjik V", namenjene zdravstvenim radnicima, piše Tanjug.

Primopredaja je obavljena u industrijskoj zoni u Krnješevcima, nedaleko od Stare Pazove, a prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor BIA Bratislav Gašić.

Vučić: Imamo dovoljno opreme, spremni da pomažemo drugima

Predsednik Srbije izjavio je večeras da Srbija ima dovoljno medicinske opreme za borbu protiv korona virusa, kao i da će nabavljati još, te da je spremna da u svakom trenutku pomogne prijateljima, kojima je ta pomoć potrebna, jer se samo zajednički može pobediti pandemija virusa korona.

- Večeras ovde možete da vidite 30 kliničkig respiratora, pet transpornih respiratora, 10.000 N95 maski… To je poklon Srbije RS - rekao je Vučić,

On je istakao da Srbija u ovom trenutku ima još 545 kliničkih respiratora, 49 mobilnih, 121 neinvanzivan ventilator, 15 aparata za anasteziju, generatore kiseonika, infuzionih pupu, pulsnih oksimetara na stotine…maski, alkohola…

- To sve pokazuje da smo obezbedil sve, imamo za budućnost, da možemo da pomognemo i braći, prijateljima i svima - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • era

    24. mart 2021 | 08:31

    Srbija je uvek tu za bracu i Mileta!

  • BN-1

    23. mart 2021 | 19:53

    Pomoć Srbije za pravoslavne ljude BiH,možda i za ostale a ko zna.

  • ElezM

    23. mart 2021 | 22:52

    Ispali smo veliki ljudi ovo sve što smo uradili pokazuje smo koliko imamo veliko ♥.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA