Vučić čestitao Nacionalni dan Grčke: "Za iskreno prijateljstvo dva naroda"

Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja - napisao je Vučić na srpskom, a češtitke je Grčkoj uputio i u video poruci

  • 2
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Grčkoj Nacionalni dan uz poruku da će odnosi dve zemlje nastaviti da se razvijaju u duhu iskrenog prijateljstva i razmuvenja.

Vučić je na instagram profilu "budućnostsrbijeav" naveo da srdačne cestitke upućuje posebno ove godine kada se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

- Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje - naveo je Vučić na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

On je istakao da su veze između srpskog i grčkog naroda, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti.

- Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja - napisao je Vučić na srpskom, a češtitke je Grčkoj uputio i u video poruci na engleskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    25. mart 2021 | 11:44

    kakvo prijateljstvo oni su nam najveci neprijatelji vec 2500 godina istina vise je srba medju njima nego grka

  • nikolas

    25. mart 2021 | 14:08

    DRAGI GRCI JEDVA CEKAM LETO DA UZIVAM U VASOJ DIVNOJ ZEMLJI U HANIOTIJU NA PLAZI ILI DA PIJEM KAFU SA GRCIMA PRIJATELJIMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA