• 7

"Baza KBS u južnom delu Mitrovice nastavak zastrašivanja, pritiska na Srbe i provokacija Prištine"

Ako imamo u vidu sve izjave koje se čuju u poslednje vreme iz Prištine, sve to zajedno uklapa se u mozaik jednog apsolutno agresivnog ponašanja, nepristajanja na dijalog i nastavka vršenja pritisaka na preostalo srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu - istakao je profesor na Fakultetu bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić

  • 7
Oslobodilačka vojska Kosova, OVK, teroristi

Oslobodilačka vojska Kosova / Foto: Profimedia/AFP

Izgradnja vojne baze u južnom delu Mitrovice može se oceniti kao još jedna od provokacija vlasti u Prištini, jer Kosovo na osnovu međunarodnih sporazuma nema pravo na oružane snage, istakao je za Kosovo Onlajn profesor na Fakultetu bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić.

Prema najavama iz Prištine nova baza Kosovskih bezbednosnih snaga gradiće se na brdu "Crnuša" u blizini Južne Mitrovice.

- To što se u Mitrovici gradi najveća baza KBS, neposredno uz teritoriju na kojoj većinski žive Srbi doživljavam kao jedan vid zastrašivanje i pritiska na Srbe na Kosovu. Ako imamo u vidu sve izjave koje se čuju u poslednje vreme iz Prištine, sve to zajedno uklapa se u mozaik jednog apsolutno agresivnog ponašanja, nepristajanja na dijalog i nastavka vršenja pritisaka na preostalo srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu - upozorava Dragišić.

Profesor fakulteta bezbednosti dodaje da za izgradnju baze KBS u Južnoj Mirtovici ne postoji nikakvo opravdanje.

- Teško se bilo kakvim bezbednosnim razlozima može pravdati to što KBS grade bazu baš tu. Mislim da to ima političke razloge i pozadinu, koje zaista nije teško naslutiti - zaključuje Dragišić.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri predložio je dan ranije da nova baza Kosovskih bezbednosnih snaga, koja će se graditi na brdu "Crnuša" u blizini Južne Mitrovice, ponese ime "Isa Boljetinac".

Srbi ga pamte po brojnim zločinima i proterivanju srpskog življa iz Ibarskog Kolašina nakon 1901. godine, koji je uključivao ubistva, silovanja, pljačke.

Bahtiri je dodao da je veoma ponosan što je njegov predlog o dodeli 191 hektara opštinske zemlje za izgradnju vojne baze, jednoglasno danas usvojen na Skupštini ove opštine.

Video: Ovako su Albanci zamislili svoju vojsku takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crni nis

    Igraju se svaki dan izazova ali će jednog dana da pukne jer dosta je tamo pate i maltretiranje nema posla nemo od čega da se živi ali će jednom i to da pukne na sve strane rat .

  • Sklonite Nato bagru

    Da ih za dve nedelje ocistimo do Prizrena

  • PRC

    To je rezultat učešća Srba na šiptarske izbore. A ministar srbin svojim učešćem u šiptarskoj vladi je i legalizovao ovu bazu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima