Predsedništvo i Grad se pridružuju akciji "Sat za našu planetu"

Predsednistvo i još neke zgrade će, u okviru akcije, zajedno sa gradovima širom sveta isključiti svetla na 60 minuta u znak upozorenja na hitnost zajedničkog delovanja na planu ublažavanja klimatskih promena

  • 0
Predsedništvo Srbije. zgrada Predsedništva Srbije, Andrićev venac Foto: Marko Jovanović

Globalna akcija Svetske organizacije za prirodu "Sat za našu planetu 2021 - Pokreni se za Planetu", tokom koje će svetla na javnim zgradama biti isključena na sat minuta, obeležava se večeras u 20.30, a akciji će se, kao i prethodnih godina, pridružiti i Predsedništvo Srbije.

Kako je saopšteno, Predsednistvo će, u okviru akcije, zajedno sa gradovima širom sveta isključiti svetla na 60 minuta u znak upozorenja na hitnost zajedničkog delovanja na planu ublažavanja klimatskih promena.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ranije danas je najavio da se večeras i glavni grad Srbije priključuje svetskoj kampanji.

- Beograd se pridružuje mnogobrojnim svetskim gradovima u preko 150 zemalja koji večeras na jedan sat isključuju javnu rasvetu na nekim od svojih najpoznatijih zdanja. U periodu od 20.30 do 21.30 na simboličan način, zajedno sa ostalim svetskim metropolama i brojnim gradovima Srbije, poslaćemo poruku o značaju očuvanja prirode i korišćenja obnovljivih izvora energije - kazao je Radojičić.

Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da će večeras biti zamračeni most na Adi, Brankov most, Palata "Albanija" kao i druga poznata zdanja Beograda.

- Pozivam sve sugrađane da se priključe ovoj inicijativi i da malim gestom gašenja struje na sat vremena svi zajedno simbolično pošaljemo snažnu poruku opredeljenosti ka zdravijoj, zelenijoj i čistijoj planeti koja je naša budućnost - istakao je beogradski gradonačelnik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA