≫ 

Ovako je Mira Marković provela prvi dan posle Miloševićevog hapšenja

Mira Marković sedela je u kaputu, a na stolu su se nalazile viršle. Kada je došla policija u rezidenciju, pregledali su sve prostorije i pitalida li joj je neprijatno - preneli su svedoci tog događaja

  • 25
Slobodan Sloba Milošević i Mirjana Mira Marković Foto: Vican Vicanović/Privatna arhiva Jovana Milivojević

Dan nakon što je uhapšen Slobodan Milošević, policija je došla u rezidenciju, pregledali su sve prostorije. Mira Marković je sedela u kaputu, a na stolu su se nalazile viršle, prenele su tada "Večernje Novosti" svedočenje njihove novinarke Milene Marković koja je bila u kući.

Kada je došla policija u rezidenciju, pregledali su sve prostorije i pitali da li joj je neprijatno.

- U redu, radite svoj posao, ali to nije viteški. Zašto to nista učinili pre mesec dana? Ili koji dan kasnije - prigovorila im je da je to prvo jutro njene samoće.

Kada se vratila u salon,zahvalila je novinaru i prekinula razgovor rečima:

- Vi nastavite razgovor, popijte kafu, ja žurim da odnesem ručak suprugu u zatvor - rekla je.

Pošto je u jutarnjim satima 1. aprila, posle višečasovnih pregovora, Slobodan Milošević uhapšen i odveden u Centralni zatvor, u vili na Dedinju privremeno su ostale njegove supruga i ćerka.

Sin Marko u tom trenutku nalazio se van zemlje.

Prema ranijim izjavama Čedomira Jovanovića, poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema... Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: "Evo, evo, brzo ću". I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: "Ubij se, evo ti, ubij se" - ispričao je jednom prilikom Jovanović.

Slobodan Milošević bio je prvi predsednik neke države protiv kojeg je podignuta optužnica za ratne zločine. Osumnjičen je bio za zloupotrebu službenog položaja i ratne zločine.

Posle izručenja Miloševića Haškom trubunalu, prvobitnoj optužnici dodate su i optužnice za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini i ratne zločine u Hrvatskoj. U zapisnik je uneto da se ne oseća krivim.

Video: Mira Marković preminula u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    30. mart 2021 | 14:33

    Ova serija me podsetila koliko smo 2000 ispali naivni i glupi...izvini slobo za sve..

  • Gost

    30. mart 2021 | 15:01

    Jovanovicu, mnogo si gresan. Tek ces da vidis!

  • Ciro

    30. mart 2021 | 15:18

    To je gospodin bio za razliku od ovih danasnjih ulizica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA