• 16

"Miloševića svesno lagali da neće biti izručen Hagu, te noći ispred vile Mir sprečen je masakr"

, Telegraf

To je bila surova i teška istina za Slobodana Miloševića, ali je on bio svestan situacije u kojoj se nalazio i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije - rekao je Ivković

  • 16
Branislav Ivković, hapšenje Slobodana Miloševića

Printscreen/tv Prva

Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a, otkrio da je u noći hapšenja Slobodana Miloševića sprečen masakr u vili "Mir".

- Nas je neka jedinica razbila po nogama, bili smo krvavi. Sklonili su nas da bi mogli da uđu unutra. Sa druge strane vile, iz susedne ulice, javlja mi se moj čovek i kaže da njih tamo ima jako malo, da policija nadire i ne znaju šta da rade. U tom trenutku se uključuje Čedomir Jovanović i kaže "razumni smo ljudi, daj da ovo rešimo na miran način".

Nekadašnji funkcioner SPS je ispričao kako je izgledalo uvođenje Jovanovića u vilu "Mir", na pregovore sa Slobodanom Miloševićem.

- Ja sam išao ispred njega, da moji ne bi pucali na njega, Legija je išao iza njega da njegovi ne bi pucali na Jovanovića. Jovanović se vrlo razumno ponašao tokom pregovora, poštovao ga je - ispričao je Ivković.

Branislav Ivković, hapšenje Slobodana Miloševića

Printscreen/tv Prva

Kaže da su tokom pregovora prihvaćena tri zahteva, da je Milošević rekao kako nema one garancije da neće biti isporučen nijednom međunarodnom sudu.

Posle toga Jovanović je pozvao Đinđića i on mu je rekao da rukom dopiše taj zahtev, iz Vlade su poslali pečat i to je naknadno verifikovano.

- Milošević je prihvatio tu Jovanovićevu garanciju i pristao je da se preda - izjavio je on.

Kazao je da je to bila "surova i teška istina za Slobodana Miloševića, ali da je on bio svestan situacije u kojoj se nalazio i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije.

- Tačno je, pregovorima je sprečen masakr koji bi bio i te kakva crna mrlja u istoriji Srbije - poručio je Ivković.

Živković: Koštunica svesno lagao Miloševića da neće biti izručen Hagu

Zoran Živković je ispričao da je hapšenje Slobodana Miloševića bila neminovnost i da ga je tadašnji predsednik Vojislav Koštunica "svesno lagao kada mu je garantovao da do toga neće doći i da on neće biti isporučen Hagu".

- Neko iz vile "Mir" je tražio da neko dođe da pregovara sa Miloševićem, a zašto su izabrali Čedu, ne znam. Nama je tada bio cilj da sprečimo žrtve, da hapšenje prođe bez prolivene krvi - rekao je Žiovković u jutarnjem programu tv Prve.

Video: Šta bi se desilo da je Milošević oboren 9. marta?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M.

    Bane je izdao Slobu a ne Ivica Dačic. Hteo je da mu preuzme stranku. To je istina.

  • FANTOM

    Šteta što je gospodin Živorad Igić bio već preminu dok se pisao scenatio za ovu ne zakonitu i bez odobrenja članova porodice seriju. Ako je iko mogao da ispriča priču o hapšenju mogao je on jer je jedini proveo svo vreme uz Miloševića u vili Mir. Na osnovu kojih i čijih svedočenja je napisan scenarij? Možda poput Nemanjića ili ovog književnog dela Vuka Draškovića o Aleksandru Karamđorđevića gde je izneto sijaset istorijskih nebuloza da prosto digestivni teakt proradi brzinom svetlosne godine.

  • Kad tad dodje djavo po svoje

    Bog vas kaznio,izdajice roda svoga. Izdadoste dobrog ,inteligentnog patriotu Milosevica. Branio je svoju zemlju,nije hteo da je proda neprijatelju,kao sto uradi Tadic. Vratilo vam se jednim delicem,ostadoste bez posla,prodali firme DS. Sto cutite,niste smeli da pisnete,a deca vam odose u inostranstvo,zahvalite Tadicu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima