Dragan Marković Palma: Propaganda protiv vakcinacije mora biti sankcionisana, to je opasno

One koji šire takve poruke treba strogo kažnjavati, jer takve poruke ugrožavaju živote ljudi. Sve te vakcine ne bi ušle u upotrebu da nisu prošle stroge kontrole u svojim državama - izjavio je Dragan Marković Palma

  • 6
Sednica Skupštine Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Popis stanovištva je najbolji pokazatelj ko je vršio etničko čišćenje, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodao da veruje kako će predstojeći popis pokazati da nećemo imati manje stanovnika, možda u promilima, a razlog je u tome što se naši ljudi koji rade u inostranstvu, zbog epidemije, vraćaju u zemlju, jer u evropskim državama ostaju bez posla.

- Koliko je pre rata živelo Srba u Prištini, Prizrenu, Đakovici, Zagrebu, Sarajevu, a koliko živi danas? U nekim gradovima više Srba i nema, a u drugima mnogo manje nego pre rata. Koliko je Hrvata, Albanaca i Bošnjaka pre rata živelo u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a koliko danas? Mnogo više nego pre rata. I mi time treba da se ponosimo. Srbija je majka za sve - izjavio je Marković.

Objašnjavajući ovu svoju izjavu, rekao je da narod ne bi trebalo da se deli po nacionalnoj i verskoj pripadnosti i da bismo svi trebali da budemo isti i poštujemo Ustav ove države.

- Srbija je veoma korektna za sve građane koji žive u našoj državi - izjavio je Palma govoreći u parlamentu na temu odlaganja popisa stanovništva.

Kaže da se iz dana u dan vidi napredak Srbije - od toga što strani državljani dolaze kod nas da se vakcinišu, do toga da imamo Srbija na raspolaganju 4 vakcine protiv korona virusa, dok neke mnogo moćnije evropske države do pre mesec dana nisu imale nijednu.

- I zato mrze Srbiju, jer Srbija sarađuje sa svima. Srbija je poslednjh 5 godina najbolja destinacija za život, koja je politički stabilna i ekonomski sigurna. I na tome treba da se čestita državnom rukovodstvu - rekao je Marković.

Govoreći o vakcinama, naglasio je da svaka vrsta propagande protiv vakcinatije mora biti sankcionisana i napravio paralelu sa belom kugom.

- Borba protiv bele kuge je takođe neophodna. Pozivi nekih mladim ljudima koji žele da imaju decu da se ne vakcinišu je najveća glupost. One koji šire takve poruke treba strogo kažnjavati, jer takve poruke ugrožavaju živote ljudi. Sve te vakcine ne bi ušle u upotrebu da nisu prošle stroge kontrole u svojim državama. Da neko daje svojim državljanima vakcine, a da oni od toga umiru ili da ne mogu da imaju decu, to bi bio genocid. Zato takva vrsta propagande mora strogo da se sankcioniše -  ocenio je on.

"Dolazite u Skupštinu svojim, ne opštinskim vozilima"

Marković je poručio ministrima da na sednice dolaze svojim, a ne opštinskim  automobilima.

- Opštinski automobili da voze građane i gospodina poljoprivrednog proizvođača kada ima uput za neku kliniku. Pitajte ministre po lokalnim samoupravama kada su poslednjih godina kupovani automobili. U Jagodini se inspekcije voze u puntima starim 10 godina i u jugićima. Kod mene je u lokalnoj samoupravi nameštaj star 26 godina. Komunalnu policiju treba ukinuti svuda osim u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još nekoliko gradova. Mora da se štedi, odnosno da se prostremo onoliko koliko nam je ćebe i na taj način da se stvaraju uslovi za bolji život građana, da nas je više na popisu stanovništva - kazao je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soki

    31. mart 2021 | 14:51

    Palma je i lekar. S obzirom da se razume u sve.

  • Salamander

    31. mart 2021 | 14:46

    Tako je ko nece da se vakcinise neka se leci kod travara

  • hajdi

    31. mart 2021 | 16:34

    A bre pa samo kod nas sve vrste vakcina..neki elsperiment u pitanju?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA