Vučević optužio Pavličića da nude 50.000 evra po odborniku u Novom Sadu

Predsednik GO SNS u Novom Sadu rekao je da je bilo pokušaja da se sa 50.000 evra podmiti odbornik SPO Vojislav Maleš da ne dođe na sednicu 12. septembra, kada će se glasati o smeni Pavličića

  • 0

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu Miloš Vučević izjavio je večeras da se nastavljaju pokušaji podmićivanja odbornika kako ne bi glasali za smenu aktuelnog gradonačelnika Igora Pavličića, koji je istakao da je sigurno da niko od njegovih saradnika to nije radio.

Vučević je za televiziju B92 rekao da je i sinoć bilo pokušaja da se sa 50.000 evra podmiti odbornik SPO Vojislav Maleš da ne dođe na sednicu 12. septembra, kada će se glasati o smeni Pavličića.

On je, ne navodeći ko je nudio novac, rekao da je bilo nuđeno i 20.000 evra za posrednika, kao i da o tome govori u javnosti jer mu je odbornik SPO za to dao saglasnost.

Vučević je naveo i da je nedavno razgovarao i da je "preneo sva saznanja" nadležnima u novosadskoj policiji o prethodnim pritiscima i pokušajima podmićivanja.

Pavličić je u istoj emisiji, demantujući da su se njegovi saradnici bavili pokušajima podmićivanja, rekao da stavovi Vučevića "apsolutno nemaju nikave veze sa realnošću".

- Niti ko može, niti sme da se bavi time, niti je kome to palo na pamet - rekao je Pavličić, koji je funkcioner Demokratske stranke, dodavši da se "vlast formira i gubi u skupštini".

On je objasnio i da nije podneo ostavku kako bi gradska vlast mogla da funkcioniše, a da je do nove većine došlo jer su socijalisti i tri odbornika SPO potpisali koalicioni sporazum sa naprednjacima.

Za sredu 12. septembar zakazana je sednica gradske skupštine, na kojoj će se glasati o smeni Pavličića, koji je izjavio da "formalno-pravno većina postoji na drugoj strani i videćemo da li će glasanje to da potvrdi".

Vučević je izneo uverenje da će 12. septembra, na sednici gradskog parlamenta, postati novi gradonačelnik Novog Sada.

Novu skupštinsku većinu, koja je nedavno potpisala koalicioni sporazum, čine odbornici iz pet odborničkih grupa - "Pokrenimo Novi Sad - Tomislav Nikolić", grupe oko SPS, "Svi za Novi Sad", "Novi Sad odmah" i odbornička grupa DSS-a.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA