Vučić o novim investicijama, borbi protiv korona virusa i Kriznom štabu

Predsednik Srbije prisustvovao je danas otvaranju petlje Batajnica na autoputu E75

  • 6
Aleksandar Vučić, Petlja Batajnica Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarao je na pitanja novinara posle otvaranja petlje Batajnica.

On je na početku objasnio situaciju iz emisije na tv Pink, kada je izjavio da 2020. godine nije bilo izbora u Srbiji.

- U pitanju je bio lapsus, naravno da sam mislio na 2019. godinu. Kada svakoga dana radite i obraćate se ljudima, normalno je da grešite 10, 15 puta dnevno. Znali su oni na šta ja mislim, ne mogu da nastave sa neistinama. Znaju oni koliki su lopovi, koliko su krali od građana, jedino čemu se raduju su računi u inostranstvu - izjavio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je istakao da je za njega smisao ono što će ostati iza njegovog rada.

- Nama je važna isporuka vitamina, u sred smo korone, moramo da osnažimo imunitet penzionera, zato smo stavili D vitamin i cink. To će sve da osnaži vitalne fukncije, ne vidim u čemu je problem. Šta god da uradite to je naopako, šta god da smo napravili, metaforčki biste me obesili na Trgu - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da se nikada u Srbiji ovoliko nije radilo.

- Vi ne možete da iscrtate toliko puteva koliko mi gradimo, o bolnicama da ne govorim. Bili smo kulturni zapećak Evrope, a danas razmišljamo o gradnji muzeja i hala za koncerte. Pre kraja godine imaćemo u izgradnji osam auto-puteva, srećan što nismo gubitnici, srećan sam što se neće vratiti vreme bivšeg režima koji su krali kako su stigli - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Petlja Batajnica Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje da li je Batajnička petlja mogla da bude izgrađena ranije, prethodnih godina, i zašto nije, primetio je da u poslednjih 70 godina nije urađeno ništa, pa tako ni Miloš Veliki, da je trebalo ranije završiti put do Bugarske granice, kroz Grdeličku klisuru.

- Sve je to trebalo ranije. Trebalo je ranije da imamo prugu da se ljudi voze vozovima, što sada već počinju da rade. I ja sam se pitao zašto nije ranije izgrađena ova petlja. Ali nekada morate da obezbedite finansiranje. Mi smo platili već 65 odsto onoga što je urađeno, a sada čekamo situaciju za prva tri meseca da platimo sve - objasnio je on.

Srbija je, ističe, morala da se oporavlja od 2014. godine, da se finansijski konsoliduje da bismo posle toga mogli da imamo povećanje stope rasta, da se vlada posveti razvoju zemlje, da gradi puteve i pruge, da dovodi nove fabrike, a time ubira veće prihode za državu, gradove i opštine.

- Pare ne padaju s nebe. Nije tako jednostavno. Neko će da kaže da se to plaća od para građana, ali tako je bilo i pre deset godina, pa što nismo tada izgradili niti jednu bolnicu, nismo imali plate od 540 evra? Sve to sada imamo, a ne radimo 70 odsto više, već je to zahvaljujući uspešnijem sistemu i državi - rekao je on.

"Brojke su danas malo bolje kad ih uporedite sa prethodnim danima"

- Mi ćemo da slušamo Krizni štab, brojke su malo bolje, kada uporedite utorak na utorak, sredu sa sredom, procenti su bolji, mnogo je manje zaraženih pogotovo u Beogradu i Nišu. Nadam se da će procenti nastaviti da padaju, pa da počnemo sa otvaranjem, naše je da slušamo Krizni štab - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    7. april 2021 | 11:50

    Nove investicije su veoma značajne za naš dalji razvoj i napredak.

  • wffwa

    7. april 2021 | 11:49

    Srbija ce pobediti svakako kovid najbrze moguce

  • Sandra Danilović

    7. april 2021 | 12:24

    Narod Srbije mora da pomogne svojoj državi i što pre se vakciniše jer bez vakcina se ovaj virus ne može pobediti i tesko da mozemo da nastavimo sa normalnim zivotom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA