• 9
 ≫ 

Član tima za obdukciju terorista OVK tvrdi da je Voker znao za zločine nad Srbima u Klečkoj

 ≫ 

Šef posmatračke-verifikacione Misije OEBS Vilijam Voker umešan je i u zločin koji su albanski teroristi počinili u Klečki, te da su, prema njegovom savetu, tela žrtava spaljivali, odbacivali u jame ili rudarska okna - izjavio je Budimir Gudžić

 • 9
Vilijam Voker

Printskrin: Youtube/VoA

Leševe nekoliko terorista u Račku su presvukli u civilnu odeću, ali je organizator te farse zaboravio da im skine potkošulje, donji veš, čarape i vojničke čizme. Ispostavilo se da su ti "civili" imali svi do jednog isti veš, iste čarape, iste potkošulje i bili su u vojničkim čizmama, tvrdi član tima za obdukciju leševa terorista OVK iz Račka Budimir Gudžić.

On ističe da je, na osnovu brojnih dokaza do kojih je došao radeći na ekshumacijama, da je šef posmatračke-verifikacione Misije OEBS Vilijam Voker umešan i u zločin koji su albanski teroristi počinili u Klečki, te da su, prema njegovom savetu, tela žrtava spaljivali, odbacivali u jame ili rudarska okna.

Gudžić je izjavio za Srnu da ima tragova da je u vreme Vokera vršena trgovina organima, kao i uzimanje organa žrtava koje su, uz Vokerovo znanje, teroristi kidnapovali.

On tvrdi da je celim slučajem "Račak" rukovodio Voker.

 

Srpski tim sprečio Vokerovu farsu

Gudžić je ispričao Srni kako su organizatori scenarija "masakra u Račku", koji su presvlačili leševe da bi ih prikazali kao ubijene civile, zaboravili da im skinu vojničke čizme i identičan donji veš, kao i da prikupe čaure, municiju, oružje i ostatke odeće u rovovima i rupama iz kojih su oni prethodno izveli napad na srpsku policiju.

- Svi leševi terorista iz Račka su u pratnji "Vokerovih verifikatora" prebačeni u Prištinu u kapelu u krugu Kliničko-bolničkog centra, koja je odmah zapečaćena kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj Albanaca da uz pomoć verifikatora tela izvuku i sastave "kockice scenarija" u kome je trebalo da stoji "u Račku je počinjen masakr nad civilnim stanovništvom - navodi Gudžić.

- Odmah po dovoženju leševa u krugu bolnice i u mrtvačnici su se pojavili verifikatori koji su pokušavali da nas ubede da mi ne radimo obdukciju, ali je vođa našeg tima doktor Saša Dobričanin bio odlučan u stavu da obdukciju ne može rediti bilo ko drugi bez prisustva srpskih stručnjaka - naglašava Gudžić.

Pozvani su eksperti sudske medicine Duško Dunjić, Miloš Tasić, Vujadin Otašević i Zoran Stanković, koji su istog dana doputovali u Prištinu i već sutradan je započeo proces obdukcije, uz učešće dvojice stručnjaka iz Belorusije.

 

"Nijedan finski stručnjak nikada nije radio obdukciju"

Istovremeno je stigao "nalog" da se u ekipu za obdukciju uključi ekipa od petnaestak navodnih stručnjaka iz Finske predvođenih Helenom Rantom i, upravo čekajući te "stručnjake", od kojih, prema mom čvrstom uverenju, nijedan nikada nije radio na obdukciji, odlagana je obdukcija", ističe Gudžić.

Pošto su finski "stručnjaci" stigli, odmah je urađena obdukcija prvih 10 leševa i nepobitno je utvrđeno da su svi do jednog ubijeni iz vatrenog oružja iz veće udaljenosti i da među leševima nije bilo civilnih žrtava.

Vilijam Voker

Printskrin: Youtube/VoA

- Zamislite da je nekoliko njih bilo presvučeno u civilnu odeću, ali je organizator te "farse" zaboravio da sa leševa skine potkošulje, donji veš, čarape i vojničke čizme jer se ispostavilo da su ti "civili" imali svi do jednog isti veš, iste čarape, iste potkušulje i bili su u vojničkim čizmama - navodi Gudžić.

Četvorica nisu bila islamske veroispovijesti, što je bilo dovoljno, kaže on, da bude utvrđeno da su oni bili "instruktori" teroristima, odnosno plaćenici.

- To nam je potvrdio i jedan od meštana koji je u međuvremenu bio uhapšen - ističe Gudžić.

On navodi da je srpski tim, u pratnji verifikatora, u četiri navrata nastojao da tela preda u Račku vođi sela izvesnom Sadiku Mujoti, ali je u sva četiri pokušaja stizao neko od verifikatora, tražeći od Mujote da ne preuzima tela dok finski "stručnjaci" ne završe sa zapisnikom.

- Saznali smo da su verifikatori pod neposrednom kontrolom Vokera zajedno sa preživelima iz terorističe bande tela skupili i prebacili u džamiju, ali su zaboravili da prikupe čaure, municiju, oružje i nisu vodili računa da pokupe ostatke odeće koja je tokom uviđaja pronađena u rovovima i rupama iz kojih su izveli napad na srpsku policiju - iznosi Gudžić.

Video: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Boki

  8. april 2021 | 13:06

  Zna se sta je Mosad radio sa nacistima posle rata.Da su kod nas patriote u sluzbi I ovakve skotove likvidirati sve do jednog,pa da vidis ubuduce dobro bi razmislili sta rade

  31
  0

  Podelite komentar

 • Joco

  8. april 2021 | 13:08

  O ovakvim vestima treba pisati u svim medijima u Srbiji i objaviti na vise stranih jezika, snimati filmove...dok god mi ovako stidno objavljujemo ovako bitne vesti tesko je nama, dokle vise cutimo o svojim zrtvama ?

  28
  0

  Podelite komentar

 • Мрки

  8. april 2021 | 15:27

  Матер му ... покварену.

  14
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok