SRS: U Hagu lažu o Šešeljevom zdravlju

Pravni savetnik predsednika Srpske radikalne stranke Dejan Mirović tvrdi da portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić iznosi neistine, naglašavajući da niko osim SRS nema ovlašćenje da govori o zdravlju lidera radikala

  • 0

Pravni savetnik lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja Dejan Mirović izjavio je danas da portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić govori neistine i nije ovlašćena da iznosi informacije o zdravlju lidera radikala.

Mirović je na konferenciji za novinare rekao da Jelačićeva govori nešto što nije istina i što su spekulacije, naglasivši da je pravi izvor informacija o Šešeljevom zdravlju - SRS.

- Ne treba ozbiljno špekulisati o njegovom (Šešeljevom) zdravlju, a najbolji dokaz da je njegovo stanje više nego loše, zbog nebrige u Haškon tribunalu, jesu manipulacije u tom sudu - naveo je Mirović.

On je dodao da ne tvrdi samo SRS da je Šešelj u Tribunalu neadekvatno lečen, već i holandski doktor koji ga je pregledao u bolnici. Taj lekar je, prema Mirovićevim rečima, Šešelju 19. januara prepisao dva nova leka.

Mirović je naglasio i da je dezinformacija da je Šeselj u sredu, 18. januara, preventivno odveden u bolnicu, već je hospitalizovan zato što mu je pozlilo.

Šešelj je pre deset dana zatražio da ga poseti delegacija lekara, s Milovanom Bojićem na čelu, kardiologom Zoranom Naumovićem, pulmologom Miodragom Vukićevićem i predsednikom Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije Pajom Jovanovim, ali Haški tribunal još nije odgovorio na taj zahtev.

- To je skandal i najbolji pokazatelj kakve su njihove namere - ocenio je Mirović.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA