Dačić: Sutra tačan datum međustranačkog dijaloga, pozvaću i predsednika Vučića

On je podsetio da su se, između ostalih, DSS, SPAS, Dosta je bilo i Srpska radikalna stranka izjasnile da ne žele da učestvuju u dijalogu sa evropskim posrednicima

  • 0
SKUPSTINA FAKTURISANJE PREDLOG Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sutra zakazati razgovore sa političkim strankama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu, ali bez međunarodnih posrednika i najavio da će na te razgovore pozvati i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će sutra odrediti tačan datum dijaloga i da očekuje da će razgovori početi u narednih desetak dana.

On je podsetio da su se, između ostalih, DSS, SPAS, Dosta je bilo i Srpska radikalna stranka izjasnile da ne žele da učestvuju u dijalogu sa evropskim posrednicima.

- Moja obaveza kao predsednika parlamenta je da saslušam i razgovaram i sa tim političkim strankama. Pozivam sve političke stranke bez obzira da li učestvuju u jednom ili drugom formatu da pripreme svoje političke platforme - rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

On je naveo da u oba dijaloga treba da se dođe do najprihvatljivijih rešenja koja bi omogućila da na izborima svi učestvuju.

Smatra da je teško postići opšti konsenzus, ali da treba ići ka održivim rešenjima, a poručio je i da ne treba da očekivati da će Evropski parlament nekog naterati da prihvati neke uslove.

Dačić je istakao da od opozicije koja sebe naziva "jedinom", a čiji su deo Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, nije dobio platformu, ali da je grupacija oko Borisa Tadića dostavila.

Dačić je još jednom ukazao da dijalog vodi Skupština Srbije, a da EP pomaže u dijalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA