≫ 

"Skrenuo sam pažnju Lajčaku na Kurtijevo glasanje u Albaniji, jasno šta je želeo da poruči"

Predsednik Vučić posetu Briselu počeo je sastankom specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

  • 38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevu posetu Briselu, koju je počeo sastankom specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

- Očekujem nastavak dijaloga. Očekujem poziv za povratak za pregovarački sto sredinom maja - rekao je predsednik posle sastanka.

On je rekao da je na sastanku insistirao na Zajednici srpskih opština, kao i na ispunjavanju odredbi iz Vašingtonskog sporazuma.

- Lajčaku sam ukazao na činjenicu da se Kurti hvali da je glasao u Albaniji. Rekao sam: "Zamislite, iako je Kosovo Srbija, kada već mene napadate svaki put da se mešam u unutrašnje tuđe stvari, šta biste rekli da sam ja glasao u Gračanici?" Da sam ja to uradio, to bi bio skandal svetskih razmera - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne želi da napada Kurtija.

- Ja sam jednostavan čovek, ja stavljam stvari na papir. Dakle, vi glasate na izborima u Albaniji, jasno nam je šta hoćete da kažete. Kažete da ćete podneti tužbu za genocid protiv Srbije, jasno nam je i to. Imamo mnogo toga da uradimo za našu zemlju. Ne vidim u dijalogu bilo kakvih problema, osim oko energetike - izjavio je Vučić.

Predsednik je rekao da će, osim sutrašnjeg dana koji je veoma važan, imati još jedan datum za dijalog u maju.

Narednog dana predsednik Srbije imaće niz odvojenih sastanaka sa visokim predstavnicima Evropske unije.

Očekujem ubrzanje evropskog procesa

Izrazio je uverenje da će uslediti ubrzanje evropskog puta Srbije.

- Srbiji dobro ide evropskim putem I biće ubrzanja evropskog procesa - kazao je za TV Pink.

Rekao je da očekuje međuvladinu konferenciju krajem juna i priznanje za napredak Srbije.

- Srbiji ide dobro, korača jakim snažnim korakom među najbrižim u Evropi. S jedne strane su vrednosti, s druge pragmatična politika očuvanja veza sa svim prijateljima. Ali najvažnije je ekonomija, ekonomija, ekonomija - naglasio je on.

Video: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o odlasku u Brisel: Ne očekujem nikakve ptiske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ukleti Holanđanin

    25. april 2021 | 22:08

    Znam da ste požrtvovani za našu zemlju, ali nemojte kidati svoju dušu zbog dušmana. Pričaće svašta o vama i mnogo će vam podmetati nogu, ali Vi se nemojte nervirati zbog toga. Vi idite svojim putem i ciljem za bolju budućnost nas i naše dece. Nemojte se svađati sa Bajdenom zbog Kosova. Mirnim tonom mu objasnite da je to naše i da mu nećete potpisati priznanje nezavisnosti.

  • Gile

    25. april 2021 | 20:55

    Amerika se zbog Vučića trese ko pihtija. Čim im on naredi da Kosovo ne diraju oni se odmah povuku.

  • Mina

    25. april 2021 | 19:27

    Ocekujemo da ce sastanak biti uspesan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA