≫ 

Produžen pritvor Haradinaju i Gucatiju

Obojica se terete za krivična dela protiv sprovođenja pravde, i to za ometanje službenika u vršenju službenih dužnosti, za zastrašivanje svedoka, osvetu i kršenje tajnosti postupka

  • 0
Hasim Taci, Hag, specijalizovano vece Kosova Foto: Tanjug/AP

Sudija za prethodni postupak Nikola Giju produžio je pritvor Nasimu Haradinaju i Hisniju Gucatiju, predsedniku i potpredsedniku Udruženja ratnih veterana tzv. OVK ,prenosi Reporteri.

Obojica se terete za krivična dela protiv sprovođenja pravde, i to za ometanje službenika u vršenju službenih dužnosti, za zastrašivanje svedoka, osvetu i kršenje tajnosti postupka.

Nasim Haradinaj Nasim Haradinaj-Foto: Facebook/Nasim Haradinaj

- Optužbe iznete u potvrđenoj optužnici zasnivaju se na osnovanoj sumnji da su između 7. i 25. septembra 2020. Gucati i Haradinaj neovlašćeno obelodanili informacije zaštićene Zakonom o specijalizovanim većima, uključujući podatke o identifikaciji potencijalnih svedoka, na tri konferencije za štampu i drugim aktivnostima, kao i na društvenim mrežama Gucati i Haradinaj su izneli optužbe i komentare protiv potencijalnih svedoka i više puta sa namerom da ugroze rad Specijalizovanih veća.

Tim akcijama Gucati i Haradinaj su prekršili tajnost postupka i zastrašivali potencijalne svedoke Specijalnog tužilaštva i kao rezultat toga ometali rad i istrage istog - navodi se u saopštenju Specijalizovanih veća Kosova, prenosi „Zakletva pravde“.

U saopštenju se naglašava da Specijalizovana veća Kosova imaju nadležnost da sude pojedincima za krivična dela protiv sprovođenja pravde kada su ta krivična dela povezana sa zvaničnim postupcima i službenicima Specijalizovanih veća komora.

Video: Veselji: Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA